Vége a floridai Disney World kiváltságainak

Floridában hétfőn törvényerőre emelkedett a Disney World vidámpark kivételes jogállásának megszűnéséről szóló törvény, ami több évtizedes kiváltságokat von meg a szórakoztatóipari vállalkozástól.

Ron DeSantis kormányzó hétfőn aláírta a jogszabályt, amelyet Florida törvényhozása február első felében fogadott el és amely átnevezi a vidámparknak otthont adó kerületet, továbbá a kormányzó által korlátozott időtartamra kinevezett állami testületet állít annak felügyeletére. A jogszabály emellett megvon minden jogszabályi felmentést is a magánvállalkozástól, többek között az adókönnyítéseket és a hatósági ellenőrzések alóli kivételeket.

A kormányzó az aláírási ceremónián kijelentette, hogy a Disney World az 1960-as évek óta olyan kedvezményekben részesült, mint egyetlen más magáncég sem Floridában, amelynek révén óriási hasznot húzott abból, hogy nem kellett megfizetnie a közteherviselés alapján rá jutó adóterhet. Hozzátette, hogy mostantól a Disney ugyanolyan elbírálás alá kerül, mint az állam bármely más vidámparkja.

Ron DeSantis régóta komoly bírálója a Disney-vállalatbirodalom által képviselt progresszív-baloldali világképnek. A hétfői eseményen a republikánus politikus a cégbirodalom alapítójára utalva úgy fogalmazott: „vannak emberek, akik a Disneyben azt szeretnék látni, amit Walt megálmodott”.

https://www.instagram.com/p/CP55G9HhfZw/

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek