Váratlanul Kijevbe utazott az amerikai elnök

Joe Biden amerikai elnök hétfőn előre be nem jelentett látogatást tett a háború sújtotta Ukrajnában és Kijevbe érkezett, jelezve, hogy az Egyesült Államok továbbra is rendületlenül támogatja Ukrajnát. 

Biden hosszabb megbeszélést tervezett folytatni Volodimir Zelenszkij elnökkel és más tisztségviselőkkel – áll a közleményben. Azt is tervezte, hogy bejelentette „kritikus felszerelések, köztük tüzérségi lőszerek, páncéltörő rendszerek és légtérellenőrző radarok” átadását.

„Amikor Putyin közel egy évvel ezelőtt elindította invázióját, azt gondolta, hogy Ukrajna gyenge, a Nyugat pedig megosztott” – mondta Biden nyilatkozatában. „Azt hitte, hogy tud kitartani, mint mi. De nagyon rosszul gondolta”.

https://www.instagram.com/p/Co4XHTQuzsR/

Biden mindössze egy nappal a NATO-szövetségesekkel Lengyelországban tervezett találkozó előtt látogatott Ukrajnába. A tervek szerint kedd este az amerikai elnök beszédet mond a varsói királyi palotában, valamint találkozik majd a Bukaresti Kilencek vezetőivel, a keleti NATO-szövetségesek 2015-ben, a Krím Oroszország általi annektálására válaszul létrehozott csoportjával.

  • Friss cikkeink a témában:

Forrás: ABC News

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »