Újabb EP-képviselőt tartóztattak le korrupciós vádakkal

Az Európai Parlamentet érintő korrupciós ügyben folytatott nyomozás részeként az illetékes belga ügyészség vádat emelt és előzetes letartóztatásba helyezte Marc Tarabella belga EP-képviselőt – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap vasárnap.

A beszámoló szerint Eric van der Sijpt, a szövetségi ügyészség szóvivője közölte: Tarabellát korrupcióval, pénzmosással és bűnszervezetben való részvétellel vádolják.

Az EP-képviselőt pénteken vette őrizetbe a belga rendőrség, miután a nap folyamán egyebek mellett átkutatták egyik liege-i bankban őrzött széfjét, valamint több irodát a vallóniai Anthisnes városában, ahol az 59 éves politikus a polgármester. Az őrizetbe vételre azt követen kerülhetett sor, hogy az EP múlt heti plenáris ülésén felfüggesztette a szocialista politikus mentelmi jogát.

https://www.instagram.com/p/CohhrjwNTWY/

Az Európai Parlament leváltott alelnökét, Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. Közülük Kaili, valamint élettársa, az olasz Francesco Giorgi, illetve Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselő börtönben vannak. A vád ellenük bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció.

Panzeri január végén vádalkut kötött a nyomozókkal. Korábban azt vallotta, hogy 120 ezer és 140 ezer euró közötti összeget adott Tarabellának „a Katarral kapcsolatos ügyek intézésében nyújtott segítségéért”.

A napilap internetes oldalán Tarabella ügyvédjét idézte, aki szerint a szombaton tartott meghallgatáson védence mindvégig tagadta bűnösségét. Mint elmonda, az egyetlen állítólagos „bizonyíték” Tarabella ellen Panzeri terhelő megjegyzése, amit az ügyvéd rágalmazásnak nevezett. Tarabella „továbbra is fenntartja ártatlanságát, soha nem kapott pénzt vagy ajándékokat szívességért cserébe” – közölte.

Az Európai Parlament múlt heti brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban felfüggesztette az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogát is. Mindketten tagadják, hogy törvénysértést követettek volna el.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »