Öt év helyett csak pár hónapot fog ülni a korrupciót beismerő volt EP-képviselő

Öt év, nagy részben felfüggesztett börtönbüntetést kaphat Pier Antonio Panzeri, az Európai Parlamentet érintő korrupciós ügy egyik gyanúsítottja, volt olasz szocialista EP-képviselő – nyilatkozott Laurent Kennes, Pier Antonio Panzeri ügyvédje szerdán az RTL.be hírportálnak.

Az ügyvéd szerint a volt képviselő öt év börtönbüntetést kaphat, azonban csak egy évet kellene rácsok mögött töltenie, és egy része annak is kiváltható lesz elektronikus nyomkövető viselésével.

A belga ügyészség kedden bejelentette, hogy a volt képviselő beismerte bűnösségét, és információkat szolgáltat a hatóságoknak, hogy cserébe mérsékelt büntetést kapjon. Az ügyészségi sajtóközlemény szerint Pier Antonio Panzeri tájékoztatni fogja a hatóságokat a folyamatban lévő nyomozás számára legfontosabb részletekről, információkat fog átadni a pénzre vonatkozó megállapodásokról, az érintett országokról  – egyelőre Katar és Marokkó került képbe, de mindkét ország hevesen tagadja érintettségét.

Azt is közölték, hogy Pier Antonio Panzeri büntetése magában foglalja „a megszerzett vagyontárgyak elkobzását, amelyek értékét egymillió euróra becsülik.”

https://www.instagram.com/p/Cney1-8Ia-N/

A belga közszolgálati televíziónak Laurent Kennes kijelentette, hogy ügyfele szeretné tisztázni a botrányban való érintettség alól Marie Arena belga szocialista EP-képviselőt. Arena a múlt héten mondott le az Európai Parlament emberi jogi albizottságának elnöki posztjáról, miután kiderült, hogy nem jelentette be megfelelően, hogy a tavaly májusi dohai útját a katari kormány fizette. Ügyvédje szerint Pier Antonio Panzeri úgy jellemezte Marie Arenát „mint rendkívül becsületes embert, akit nem lett volna szabad az ügybe belekeverni”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A L’Echo című belga napilap szerdán közölt értesülése szerint Pier Antonio Panzeri azt állítja, hogy mintegy 140 ezer eurót fizetett Marc Tarabella belga uniós parlamenti szocialista képviselőnek, hogy támogassa a Katar-barát politikát. Marc Tarabella ügyvédje tagadja az állításokat, és rámutatott arra, hogy a múlt hónapban az ügyfele otthonában tartott rendőrségi házkutatás során nem bukkantak illegális források nyomára.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke hétfőn bejelentette, hogy a testület a februári plenáris ülésen szavaz Marc Tarabella és egy másik EP-képviselő, az ügyben ugyancsak érintett Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Forrás: MTI / Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »