A csehek isszák a legtöbb alkoholt az EU-ban

Ha úgy érzi, hogy az európaiak sokat isznak, akkor ez a megérzés helyes: a kontinens lakói több alkoholt fogyasztanak, mint a világ bármely más részén. Na de mely országok emelkednek ki még európai viszonylatban is?

Európában minden 15 éves és annál idősebb személy átlagosan 9,5 liter tiszta alkoholt fogyaszt évente, ami körülbelül 190 liter sörnek, 80 liter bornak vagy 24 liter töménynek felel meg – legalábbis ez derül ki az Egészségügyi Világszervezet 2021-es európai egészségügyi jelentéséből.

De melyik ország lakói isznak a legtöbbet az EU-ban? Nos, az Euronews 2019-es adatokra vonatkozó összesítése szerint Csehország vitte a pálmát 14,3 liter tiszta alkohollal.

https://www.instagram.com/p/CoFNEeftDii/

Forrás: Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »