A csehek isszák a legtöbb alkoholt az EU-ban

Ha úgy érzi, hogy az európaiak sokat isznak, akkor ez a megérzés helyes: a kontinens lakói több alkoholt fogyasztanak, mint a világ bármely más részén. Na de mely országok emelkednek ki még európai viszonylatban is?

Európában minden 15 éves és annál idősebb személy átlagosan 9,5 liter tiszta alkoholt fogyaszt évente, ami körülbelül 190 liter sörnek, 80 liter bornak vagy 24 liter töménynek felel meg – legalábbis ez derül ki az Egészségügyi Világszervezet 2021-es európai egészségügyi jelentéséből.

De melyik ország lakói isznak a legtöbbet az EU-ban? Nos, az Euronews 2019-es adatokra vonatkozó összesítése szerint Csehország vitte a pálmát 14,3 liter tiszta alkohollal.

https://www.instagram.com/p/CoFNEeftDii/

Forrás: Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gátrobbantás: 35-70 ukrán település víz alá kerülhet

"Becslésünk szerint 35-70 település kerülhet víz alá. Tudjuk, hogy nagy gondok lesznek az ivóvízellátással az egész országrészben, és nemcsak Herszon megyében, hanem a dnyipropetrovszki és a zaporizzsjai régiókban is. A tragédia következményei majd akkor lesznek ismertek, amikor a kiömlött víz már visszahúzódott. Kiderül, mit hagyott maga után" - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden.

Read More »

Új választásokat írhatnak ki Észak-Koszovóban

A koszovói kormány kész az ország északi, döntően szerbek lakta részein új helyhatósági választásokat tartani - jelentette ki Donika Gervalla-Schwarz koszovói kormányfőhelyettes, külügyminiszter kedden Prágában egy sajtótájékoztatón, miután tárgyalt Jan Lipavsky cseh külügyminiszterrel.

Read More »

Már valamivel kevesebb tanár sztrájkol Romániában

Romániában a május 22-én általános sztrájkba lépett tanügyi alkalmazottak közül mintegy 15 ezren felvették a munkát, miután múlt héten a kormány a pedagógusoknak havi 1000 lej (74 400 forint), a tanügyi kisegítő személyzetnek pedig 400 lej bruttó béremelést bevezető sürgősségi rendeletet fogadott el - közölte kedden Ligia Deca oktatási miniszter.

Read More »