Az invázió előtti napokban Putyin rakétacsapással fenyegette meg Boris Johnsont

Boris Johnson volt brit miniszterelnök a BBC dokumentumfilmjében elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megfenyegette őt az ukrajnai invázió előtt azzal, hogy egy perc alatt rakétatámadást intézhet országa ellen.

A háromrészes dokumentumfilmben – melynek első epizódját hétfő este sugározza a BBC Two – a volt brit kormányfő elmeséli „nagyon hosszú” és „rendkívüli” beszélgetését az orosz elnökkel tavaly február eleji kijevi látogatása után. Vlagyimir Putyin ekkor még mindig fenntartotta, hogy nem áll szándékában megszállni ukrán szomszédját, annak ellenére, hogy orosz katonák tömegesen vonultak a határ menti régiókhoz.

https://www.instagram.com/p/CoCEnhvIYkE/

Boris Johnson elmondása szerint figyelmeztette az orosz elnököt, hogy a nyugatiak kemény szankciókkal fogják sújtani, ha erre az útra lép. Majd Ukrajna esetleges NATO-csatlakozásának időzítéséről esett szó, ezután pedig Putyin felvetette a rakétatámadás lehetőségét nagy-Britannia ellen:

„Boris, nem akarlak bántani, de egy rakétával nagyjából egy percbe telne.” 

A dokumentumfilmben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elmeséli, hogyan háborodott fel a nyugatiak akkori hozzáállásán:

„Ha tudják, hogy holnap Oroszország meg fogja szállni Ukrajnát, akkor mi a fenéért nem adják meg ma azt, ami ezt megakadályozza? Ha nem tudjátok, akkor állítsátok meg ti magatok”.

Forrás: Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »