Elon Musk alagutas cégéből egyelőre csak az ígéretek maradtak

A helyi tisztviselők éppen a kaliforniai Ontario nemzetközi repülőtér és a 4 mérföldre lévő, ingázó vasútállomás közötti összeköttetés megvalósítását tervezték, amikor 2020 januárjában befutott Elon Musk cégének ajánlata, a tervezett beruházási költség töredékéért. Most 2022 vége van, és semmi nem történt. Ontario ráadásul csak egy példa a sok közül, a Boring Company mindenhonnan lelépett.

A tisztviselők a kaliforniai Ontario nemzetközi repülőtér és a 4 mérföldre lévő, ingázó vasútállomás közötti vasúti összeköttetés megvalósításának költségét 1-1,5 milliárd dollár közé becsülték, de Elon Musk Boring  nevú vállalata felajánlotta, hogy mindössze 45 millió dollárért inkább egy földalatti alagutat építene, amelyen keresztül az utasok autonóm elektromos járművekkel közlekedhetnének oda-vissza.

A Boring azzal dicsekedett, hogy forradalmasította az alagútépítést, a San Bernardino Megyei Közlekedési Hatóságot pedig elkápráztatta az EV-gyártó Tesla milliárdos vezetőjével való együttműködés terve, ezért elvetették a hagyományos kisvasút tervét, és a futurisztikus alagutat választották.

Amikor azonban eljött az idő, hogy a partnerséget hivatalossá tegyék és munkához lássanak, a Boring maga is a föld alá merült – ahogyan Marylandben, Chicagóban és Los Angelesben is tette. A Boring a 2022. januári határidőig végül nem nyújtott be ajánlatot az Ontario projektre.

https://www.instagram.com/p/Clt30zyvFcH/

A jelenleg hat éves vállalat többször is azzal célozta meg a városok vezető testületeit, hogy „megoldja a lélekromboló forgalmat”, csakhogy aztán visszalépett, amikor szembesült a közinfrastruktúra építésének realitásaival.

A Wall Street Journal részletes riportja a vállalat terveit, vállalásait és eltűnéseit járja körbe, erősen ajánlott olvasmány…

Tovább olvasom →

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »