Már az FBI is nyomoz a Continental elleni hackertámadás ügyében

A német hatóságok felkérték az FBI-t, hogy csatlakozzon a Continental autóipari cégnél történt adatlopás ügyében indított nyomozáshoz. A hackerek állítólag 50 millió dollárért árulják a megszerzett vállalati adatokat.

Az FBI is részt vesz a német Continental autóipari beszállítót ért kibertámadás kivizsgálásában – mondta a Reutersnek egy, az ügyet ismerő személy, megerősítve a Handelsblatt című német lap korábbi értesülését. Az FBI-t a német biztonsági hatóságok vonták be a vizsgálatba.

A Continental a hónap elején közölte, hogy vizsgálja az augusztusi kibertámadás keretében történt adatlopást, de nem kívánta kommentálni azokat a médiajelentéseket, amelyek szerint a hackerek eladásra kínálták az információkat. A Handelsblatt ugyanakkor arról számolt be, hogy a hackerek közzétették az adatok listáját a darkneten, és hogy azok között költségvetési, beruházási és stratégiai tervek, valamint a Continental egyes ügyfeleivel kapcsolatos információk is szerepeltek.

A Handelsblatt szerint a hackerek 50 millió dollárért bocsátották áruba az adatokat, miután a Continental “nyilvánvalóan nem akart váltságdíjat fizetni”.

A hannoveri székhelyű Continental a 8. helyen áll az Automotive News Europe által összeállított, a 100 legnagyobb globális beszállítót tartalmazó listán, 2021-ben 22,4 milliárd dollár értékű forgalmat bonyolított le az autógyártókkal.

Forrás: Automotive News

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »