Már az FBI is nyomoz a Continental elleni hackertámadás ügyében

A német hatóságok felkérték az FBI-t, hogy csatlakozzon a Continental autóipari cégnél történt adatlopás ügyében indított nyomozáshoz. A hackerek állítólag 50 millió dollárért árulják a megszerzett vállalati adatokat.

Az FBI is részt vesz a német Continental autóipari beszállítót ért kibertámadás kivizsgálásában – mondta a Reutersnek egy, az ügyet ismerő személy, megerősítve a Handelsblatt című német lap korábbi értesülését. Az FBI-t a német biztonsági hatóságok vonták be a vizsgálatba.

A Continental a hónap elején közölte, hogy vizsgálja az augusztusi kibertámadás keretében történt adatlopást, de nem kívánta kommentálni azokat a médiajelentéseket, amelyek szerint a hackerek eladásra kínálták az információkat. A Handelsblatt ugyanakkor arról számolt be, hogy a hackerek közzétették az adatok listáját a darkneten, és hogy azok között költségvetési, beruházási és stratégiai tervek, valamint a Continental egyes ügyfeleivel kapcsolatos információk is szerepeltek.

A Handelsblatt szerint a hackerek 50 millió dollárért bocsátották áruba az adatokat, miután a Continental “nyilvánvalóan nem akart váltságdíjat fizetni”.

A hannoveri székhelyű Continental a 8. helyen áll az Automotive News Europe által összeállított, a 100 legnagyobb globális beszállítót tartalmazó listán, 2021-ben 22,4 milliárd dollár értékű forgalmat bonyolított le az autógyártókkal.

Forrás: Automotive News

Hozzászólások ()

Friss hírek

Kína felhagy a zéró-Covid politikával

Kína szerdán bejelentette, hogy zéró-Covid politikájának két alappillére, a gyakori koronavírus-tesztek és a digitális egészségügyi kódok többé nem lesznek szükségesek a mindennapi élethez vagy az országon belüli utazáshoz. Ez jelentős enyhítés a korábbi szigorú korlátozásokhoz képest, amelyek ellen az elmúlt hetekben országszerte több mint egy tucat városban tiltakoztak.

Read More »