Kétéves mélyponton a Tesla árfolyama, gondok a Twitternél

Elon Musk, aki a világ leggazdagabb embere, több mint 100 milliárd dollárral lett szegényebb az idén – jelentette kedden a Bloomberg.

A hírügynökség számításai szerint Musk nettó vagyona összességében 100,5 milliárd dollárral csökkent, többel, mint a Bloomberg 500 milliárdost számon tartó listáján bárki. A nagy veszteség ellenére a vállalkozó még mindig a leggazdagabb ember a bolygón, 169,8 milliárd dollár vagyonnal. Musk csak hétfőn 8,6 milliárd dollárt veszített azzal, hogy elektromos autókat gyártó cége, a Tesla részvényei két éve a legalacsonyabb szintre, 168 dollárra estek. A 414 dolláros csúcstól számítva ez már közel 60%-os veszteséget jelent.

https://www.instagram.com/p/ClPnb64ObYe/

Máshol is akadnak problémák

Elon Musk máris megszüntetett több munkavállalói juttatást friss szerzeményénél, a Twitternél. Megszűntek például a teljesítménypótlékok, valamint az egészségügyi, a képzési és az otthoni internethez történő hozzájárulások, illetve az óvodai juttatások. Értesülések szerint ezeket a juttatásokat visszaállítják, amint a vállalatvezetés úgy látja, hogy javul a cég pénzügyi helyzete.

Október elején Elon Musk 44 milliárd dollárért szerezte meg a Twittert, majd azonnal elbocsátotta a vezetőség több tagját és komoly létszámleépítésbe fogott. Elon Musk azzal indokolta a leépítést, hogy arra a közösségi médiacég gazdálkodásának kiegyensúlyozása érdekében van szükség, mert az a jelen helyzetben naponta 4 millió dollár veszteséget termel.

Musk először az előfizetési díjak bevezetésében látta a kiutat, de ennek az üzleti modellnek a kialakítása még várat magára, mert a 8 dolláros havidíj bevezetése csak újabb problémákat hozott, amikor magánszemélyek vásároltak meg hivatalosnak tűnő, cégnevekre utaló fiókokat.
A 8 dolláros opciót így egyelőre felfüggesztették.

Szintén nem jó előjel, hogy egyre több hirdető szünetelteti vagy állítja le hirdetéseit a Twitteren, az autógyártó cégek például amiatt, mert nem szeretnének hirdetni egy olyan közösségi platformon, melynek tulajdonosa egyben konkurensük.

Forrás: MTI / Businessweek / Kitekintő

 

Hozzászólások ()

Friss hírek