Tényleg van hatékony megoldás a penész kialakulásának megelőzésére! (x)

A modern korban egyre többen szenvednek felső légúti vagy asztmás megbetegedésekben. Sok esetben a nedves helyiségekben kialakult penészgombák okozzák ezeket a problémákat. A páramentesítő készülékek használatával megelőzhető a penész kialakulása, hiszen az optimális páratartalom elérése így egyszerűen megoldható.

A kombinált páramentesítő készülék kiegészülhet szűrőkkel, így az eszköz nemcsak a nedvességet tudja kordában tartani a helyiségben, hanem eltávolítja a levegőből az egészségre káros szennyező anyagokat. Nézzük, milyen módon javíthatunk életkörülményeinken a páramentesítő készülék segítségével.

Életkörülmények javítása

Egy helyiség optimális páratartalma általában 40-60% közötti. Ezen tartományban megfelelő a levegő nedvességtartalma szervezetünk számára. Általában a túl nedves és a túl száraz levegő is okozhat megbetegedéseket, ezért célszerű a megfelelő páratartalom megtartása környezetünkben.

A penészesedés kialakulásának melegágya a túl nedves helyiség. Életkörülményeink javítására tökéletes az Airfresh által forgalmazott páramentesítő készülékek közül választani, hiszen ezek a modern eszközök a helyiség páratartalmának kényes egyensúlyát megőrizve tudják javítani életminőségünket.

A páramentesítés megkezdése előtt

Bár a páramentesítő eszközök használata pofonegyszerű, beüzemelésük előtt szakszerűen el kell távolítani a meglévő penészt. Nem elegendő egyszerűen lesöpörni vagy leszárítani a penészfoltokat, mivel ekkor a penészgombák spórái még jobban szétszóródnak, a gombatelepek megmaradnak.

A szakszerű penészeltávolításra érdemes szakembert felkérni. Ha mégis házilagosan oldanánk meg a tisztítást, előtte jól tájékozódjunk a használható vegyszerekről és azok hatékonyságáról. Elsődleges, hogy a tisztítás folyamata alatt is legyen elég nedvesség a levegőben, a penész ne száradjon ki, mert akkor a spórák a levegőbe kerülnek és árthatnak az egészségünknek.

Modern technológia a páramentesítésben

A digitális technológia a páramentesítés területén is megjelenik. A készülékek többsége digitális páratartalom-érzékelővel ellátott, így az általunk meghatározott páraszázalékot ezek a készülékek automatikusan tartják a helyiségben. 

A levegőből kivont pára víz formájában csapódik le, melyet a páramentesítő készülékek tartályukban gyűjtenek össze. Egyes típusok rendelkeznek olyan nyílással, amelyre a rákötött cső közvetlenül a csatornába juttathatja az összegyűjtött vizet. Ezzel a módszerrel biztosíthatjuk a folyamatos működést, mert a tartály ürítése miatt nem áll le a gép.

A wifi vezérléssel kiegészített eszközök alacsony energiafelhasználással, szinte hangtalanul működnek. Előnyük, hogy távolról is vezérelhetőek. A multifunkcionális páramentesítő készülékek több szűrővel is rendelkeznek, ezáltal nemcsak az optimális páratartalomra felügyelnek, hanem kiszűrik az egészségre ártalmas szennyeződéseket a levegőből.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »