Történelmi lottónyeremény vár gazdára Amerikában

A világon minden idők legnagyobb lottónyereménye vár gazdára az Egyesült Államokban, miután a Powerball jackpot a szombat esti sorsoláson sem talált gazdára.

A Kaliforniai Szerencsejáték Szövetség közleménye szerint a következő, hétfő esti számsorsoláson mintegy 1,9 milliárd dollár (830 milliárd forint) lesz a tét. Már a szombati sorsolás előtt is rekordmértékű – 1,6 milliárd dollár – volt a fődíj, most ez nőtt tovább.

A szerencsejáték szövetség közösségi médiában megjelent közleménye szerint a szombati sorsolással megdöntötték a főnyeremény nélküli számhúzások rekordját is, miután már 40 sorsolás óta nem talált gazdára a fődíj. Legutóbb augusztus elején volt telitalálatos szelvény a játékban.

A rekordnyereményről megjelent számítások szerint annak matematikai valószínűsége, hogy a következő sorsoláson meglegyen telitalálat 1 a 292,2 millióhoz.

https://www.instagram.com/p/Ckor4idIr9H/

A Powerball szelvényeit az Egyesült Államok 45 tagállamában, valamint a fővárosban – Washington DC-ben -, Puerto Ricóban, illetve az Amerikai Virgin-szigeteken lehet megvásárolni, darabját 2 dollárért.

A Guiness Rekordok nyilvántartása szerint a nemzeti lottójátékokon az eddigi legnagyobb nyeremény 1,586 milliárd dollár volt, amely ugyancsak az amerikai Powerball játékban talált gazdára még 2016-ban.

Ha kihúzzák az 1,9 milliárdos főnyereményt, az sem lesz elegendő arra, hogy a nyertes – amennyiben egyetlen személyről lesz szó – bekerüljön az Egyesült Államok 400 leggazdagabb embere közé. A Forbes 2022-es összesítése szerint ehhez mintegy 2,5 milliárd dollár vagyonra lenne szükség.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »