Ez kell ahhoz, hogy profin kitisztíthasd az autó kárpitját (x)

Ha nem szeretnél súlyos tízezreket fizetni rendszeresen az autód tisztításáért, akkor jól teszed, ha magad végzed el a kocsi takarítását. A külső mosáshoz is szükség van néhány eszközre, az autó kárpitjának tisztítása esetében ez hatványozottan igaz.

Ugyanakkor van jó hírünk is: a legtöbb eszközt egyszer kell megvenni, és nagyon sokáig használhatod őket. Végeredményben hamar behozzák az árukat, főleg akkor, ha rendszeresen használod őket. Ha nem tudod, hogy milyen márkájú terméket válassz, akkor nézz körül a POLIRTECH.HU kárpittisztító eszközei között, ott csupa prémiumminőségű árucikket találsz!

A kárpittisztítás első lépései

Legelőször is pakoljunk ki mindent az autóból, ami útban lehet! Ezt követően egy jó alapos porszívózással tisztítsuk meg az autó belső részeit a látható, nagyobb szennyeződésektől és a portól!

Célszerű mindig fentről lefelé haladni, hiszen ha fordítva cselekszünk, akkor a fentről lehulló por miatt lent újra kell kezdenünk majd a porszívózást. Jó ötletnek tűnhet először “nekiesni” az üléseknek, hiszen ott lehet elérni a legszembetűnőbb eredményeket, de inkább kezdjük a tetőkárpittal, majd folytassuk az oszloptakarókkal! Ezután jöhetnek az ülések, végül a padlószőnyeggel be is fejezheted a porszívózást.

Ami mindenképpen kell, és ami jó, ha van

A kárpittisztításhoz érdemes kárpittisztító szert beszerezni. Sok házi praktikáról olvashatsz az interneten, hogy mivel lehet helyettesíteni, de egyáltalán nem olyan drága, hogy erre szükség legyen. Vásárolj jó minőségű kárpittisztítót, így elkerülheted a csalódást!

Amennyiben a pénztárcád lehetővé teszi, szerezz be tisztítópisztolyt is! Egy kompresszorra csatlakoztatva nagyon hatékonyan lehet vele tisztítani a kárpitozott részeket. Vegyszerrel áttisztítod a kívánt felületet, utána pedig csak le kell törölni azt.

Ha tisztítópisztoly nélkül állnál neki a dolognak, akkor fújd be vastagon a kárpittisztítóval a kárpitot! Ezután mikroszálas kendővel dolgozd be a vegyszert! Szennyezettebb felület esetén használj kefét! Akkumulátoros fúróhoz vásárolhatsz olyan kefét, ami a fúrófej helyére illeszthető.

Így tisztítsd az üléseket és a padlót

Nem kell feltétlenül ízekre szedni az autót, ugyanakkor a fejtámla tipikusan az az elem, amit érdemes kivenni, hiszen így megkönnyítheted a dolgodat. Fújd be tisztítószerrel az üléseket! Itt is fentről lefelé haladj: dörgöld át kefével a fejtámlát! Hagyd, hogy kifejtse a szer a hatását, így fel tudja lazítani a szennyeződést! Nedves porszívóval könnyedén ki tudod szívni belőle.

Ezután fújd be az ülést, majd nedvesítsd át a kárpittisztító szórófejével! Ezután kefével átdolgozhatod az üléseket. Ezután megint a nedves porszívóra lesz szükség, ezúttal az ülésekből kell kiszívni a szennyeződéseket. A fenti módszerrel tudod a szőnyegeket, valamint a padlókárpitot is megtisztítani. Érdemes hátradönteni az üléseket, hogy olyan helyekhez is hozzáférhess, amelyekhez máskülönben nem tudnál. Ne feledkezz meg az autó csomagterének megtisztításáról sem! Hajrá!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »