Az alföldi régió egyik kiemelt gyöngyszeme (x)

Bizony Magyarország sok gyönyörű településsel bír, ezt senki nem tagadja. A belföldi turizmus mindig is jelentős volt hazánkban, de az utóbbi évek okozta változások tovább erősítették ezt a fellendülést.

Sokan indulnak útnak akár az ország másik végébe is nyáron vagy más hónapokban egy-egy hosszú hétvégére, de már az is sokat jelent, ha valaki a lakóhelyétől egy kicsit távolabbra kirándul a megyéjében.

Az úti cél mellé minőségi szálláshely is szükséges!

Az alföldi régió egy nagyon jól ismert és méltán híres városa Gyula, amely mindenkinek ajánlott úti cél lehet. Azonban nem elég kiválasztani a céltelepülést, pihenésünk másik kulcsterülete maga a szálláshely, azaz a szállásadó lesz. Hazánkban számtalan szállástípus közül válogathatunk, amelynek előnye és hátránya is megvan.

A keresésünk megkönnyítésére érdemes végigböngészni az apartman.hu gyulai apartmanok kínálatát, ahol számtalan szempont szerint szűkíthetünk a bal oldali menüsávban. A dátum és a hely beírása után olyan kategóriákkal csökkenthetjük a találati lista elemeit, mint pl. ár, ellátás, szálláshely típusa. Említésre méltók az egyéb tényezők, ahol olyan plusz lehetőségekre bukkanhatunk a több mint kétszáz szűrő között, mint gluténmentes étrend vagy gyermekeknek animációs programok, mindez betűrendbe szedve.

Gyula egy békés békési kisváros

Magyarország délkeleti régiójában Békés megyében található ez a varázslatos település, amelyről elmondható, hogy szerencsére már nemcsak hazánk, hanem egyre több külföldi turista is szívesen látogatott célpontjává vált. A város rengeteget tesz annak érdekében, hogy mind a helyi lakosok, mind az oda érkező látogatók boldogan töltsék el itt mindennapjaikat.

A város látnivalóihoz nem elegendő néhány nap, legjobb egy hetet itt eltölteni, hiszen önmagában a gyulai vár megtekintéséhez és bejárásához is kell jó néhány óra. Ez a vár Közép-Európa egyetlen síkvidéken megmaradt téglavára, amely szinte egy hihetetlen csoda, ismerve történelmünk viszontagságait.

A történelmi hangulatot a kis utcácskák, hidak, árkádok és a felújított épületek teszik teljessé, amit igazán csak az élhet át, aki jelen van ebben a múltat idéző kisvárosban. A közel 800 éves településen számtalan múzeum, park és egyéb látnivaló vonzza az ide érkezőket. Méltán híres az Almásy-kastély látogatóközpont vagy Erkel Ferenc szülőháza, amely szintén egy múzeummá lett átalakítva.

Télen-nyáron látogatható

Ha Gyulát bárkinek megemlítjük hazánkban, sokaknak rögtön a gyulai Várfürdő jut eszébe, amely szintén csodálatos környezetben, jótékony hatású gyógyvizével várja a hozzá betérő vendégeket. A számtalan nevezetesség, a kedves fogadtatás és a gyönyörű panoráma felejthetetlen órákat kínál mindenkinek.

A békés kisváros közvetlen környezetében is talál a kíváncsi turista érdeklődésre számot adó helyszíneket. Nem messze Gyulától található a megyeközpont, Békéscsaba, amely szintén alkalmat adhat egy kis barangolásra. A szabadkígyósi Wenckheim kastély szintén egy csodás épület a zöld lombok között.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »