A britek szerint már 440 orosz tankot zsákmányolt az ukrán hadsereg

A Foreign Policy portál még szeptember közepén írt arról, hogy az ukrán ellentámadás során az orosz hadsereg rengeteg harci járművet és felszerelést hagyott magára a visszavonuláskor – akkor még „csak „mintegy 200 orosz járműről volt szó, de a brit védelmi minisztérium becslése szerint mára Ukrajna harckocsiparkjának több mint fele zsákmányolt orosz járművekből állhat.

Kijev valószínűleg legalább 440 orosz harckocsit és mintegy 650 más páncélozott járművet szerzett meg Vlagyimir Putyin inváziójának kezdete óta – közölte a brit védelmi minisztérium tárca egy friss hírszerzési jelentésben.

„Az, hogy az orosz legénység nem semmisítette meg az ép eszközöket a visszavonulás vagy a megadás előtt, rávilágít a rossz kiképzési állapotukra és a harci fegyelem alacsony szintjére” – tették hozzá.

„Mivel az orosz alakulatokat több szektorban is komoly nyomás nehezíti, és a csapatok egyre demoralizáltabbak, Oroszország valószínűleg további nehézfegyverzetet fog veszíteni.

https://www.instagram.com/p/CjLTKsSuayR/

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap esti beszédében elmondta, hogy az ország erői az elmúlt napokban jelentős területeket foglaltak vissza a déli Herszon régióban.

„Október 1-je óta több mint félezer négyzetkilométernyi területet és több tucatnyi települést szabadítottunk fel az orosz megszállás alól csak a látszat-referendummal Oroszországhoz csatolt Herszon régióban” – mondta Zelenszkij.

„Keleti irányban is vannak sikerek” – tette hozzá. „Bizonyára eljön a nap, amikor Zaporizzsja régióban is sikerekről fogunk beszámolni – azokon a területeken, amelyek még mindig a megszállók ellenőrzése alatt állnak. És eljön az a nap is, amikor a Krím felszabadításáról fogunk beszélni „.

Forrás: CNBC / The Independent

 

Hozzászólások ()

Friss hírek