Putyin aláírta a négy ukrán régió hivatalos annektálásáról szóló törvényt

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azokat a törvényeket, amelyek alapján Oroszország hivatalosan is annektálja a négy ukrajnai régiót, amelyek részben az orosz erők ellenőrzése alatt állnak – jelentette szerdán a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

A lépésre azt követően került sor, hogy Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck régiókban „népszavazásokat” tartottak. A széles körben elítélt és illegitimnek tartott eredmények azt mutatták, hogy az emberek többsége csatlakozna Oroszországhoz.

Az orosz parlament alsó- és felsőháza (az Állami Duma és a Szövetségi Tanács) a hét elején egyaránt jóváhagyta a területeket hivatalosan is elcsatoló törvényeket, így Putyinnak már csak az aláírásával kellett ellátnia azokat.

Az orosz erők különböző mértékben tartják ellenőrzésük alatt a régiókat; az ukrán erők délen (Herszon környékén) és keleten haladnak előre, míg Donyeckben és Luhanszk felé az orosz erők előretöréséről szólnak a hírek. A Kreml közlése szerint Moszkvának még meg kell határoznia az elcsatolt területek határait Herszonban és Zaporizzsjában.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »