Újfajta Covid-vakcina érkezett Magyarországra

Szerdán Magyarországra is megérkezett a Pfizer és a BionTech koronavírus ellen kifejlesztett új vakcinája – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője Budapesten.

Galgóczi Ágnes közölte: most 109 440 adag oltóanyag érkezett az európai uniós beszerzés 9,5 milliós adagjából. Az oltóanyagot az eredeti vírustörzsre és az omikoron BA1 variánsa ellen fejlesztették ki – tette hozzá.

Budapest, 2022. szeptember 7.
A Pfizer és a BionTech koronavírus ellen kifejlesztett első új vakcinái Budapesten, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és infektológiai intézet – Szent László telephelyén 2022. szeptember 7-én. Az eredeti vírustörzsre és az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett oltóanyagból 109 440 adag oltóanyag érkezett az európai uniós beszerzés 9,5 milliós adagjából.
MTI/Koszticsák Szilárd

A szakember elmondása szerint a vakcina jövő héttől lesz elérhető az oltópontokon. Az újfajta készítmény egyadagos, kizárólag emlékeztető oltásra engedélyezett 12 év felettieknek, tehát csak azok kaphatják, akik már alapimmunizáltak és kaptak legalább egy emlékeztető oltást – emelte ki.

A tájékoztatás szerint jövő héten újabb szállítmány – 106 560 adag – érkezik, október-novemberben pedig hárommillió adagot várnak. Jövőre 6,5 millió adag oltóanyag szállítása várható.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »