A Starbucks-okat is új néven nyitották újra Oroszországban

Stars Coffee néven nyílt meg pénteken Moszkva belvárosában, a Novij Arbaton a Starbucks-utód láncának vezető üzlete – közölte a RIA Novosztyi hírügynökség.

Múlt hónap közepén vált ismertté, hogy Anton Pinszkij vendéglátóipari vállalkozó, Timati popsztár-üzletember, valamint a Szingyika holding lesz az amerikai Starbucks kávézólánc korábbi oroszországi üzletágának új tulajdonosa. Timati július végén jelentette be, hogy a Starbucks összes oroszországi eszköze elkelt, és hogy az első üzletek augusztusban nyílnak meg.

https://www.instagram.com/p/CharwXaNqvV/

Az első Starbucks kávézó 2007-ben nyílt meg az orosz fővárosban. Az amerikai cég márciusban jelentette be oroszországi működésének felfüggesztését az ukrajnai invázió miatt, majd májusban közölte: végleg kivonul az orosz piacról. A Starbucks több mint 100 üzlethelyiségét zárta be.

Júniusban Vkuszno – i tocska (Finom – és pont) néven indult gyorsétteremlánc az Oroszországot szintén elhagyó McDonald’s helyén.

Forrás: MTI / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »