Különleges alkalmak, egyedi ékszerek (x)

Minden hölgyet boldoggá lehet tenni valamilyen különleges ajándékkal. Az ékszerboltok választéka hatalmas, és rengeteg gyűrű, fülbevaló, medál hívogatja a vásárlókat. Szebbnél szebb ékszerek várják, hogy valakinek egy életre szóló emléket okozhassanak. 

Mi is nagyon értékeljük ezeket a gyönyörű munkákat, de valljuk be, tisztában vagyunk azzal, hogy bizony ezek az ékszerek több példányban készülnek, így könnyen előfordulhat, hogy kedvenc gyűrűnket mások kezén is viszontlátjuk.

A megoldás: egyedi ékszerek készítése

Ha valami igazán különleges ajándékot szeretnél adni, érdemes átgondolni azt, hogy erre a célra tökéletesen megfelelő egy egyedi ékszer. Ha elhatároztad azt, hogy Kedvesednek egyedi ékszert készíttetsz, akkor nincs más hátra, meg kell találni a helyet, ahol elkészítik a megálmodott ékszert. Az Ékszerpalota csapata szerint fontos, hogy a tervezés során közvetlenül is konzultálhass a tervezővel, illetve az ötvössel, hogy a végeredmény valóban olyan legyen, mint amilyet elképzeltél.

Milyen követ válassz?

Egyedi ékszer esetén lehetővé válik számodra az, hogy kiválaszthatod az ékszerbe kerülő követ. Engedd meg, hogy ajánljunk számodra egy olyan követ, amely a gyémánt mellé egy remek választás lehet.

Nem másról van szó, mint a smaragdról. A smaragd egy nagyon érdekes kő, ugyanis az összetevőjét alkotó berill, és a színét adó króm a föld két teljesen különböző rétegében található, viszont a földlemezek mozgása során ez a két alkotóelem egymás mellé kerülhetett, így alkotta meg a természet ezt a gyönyörű ásványt.

Pár szó a smaragdról

A smaragdot nagyon régóta ismeri az emberiség. A gyönyörű zöld követ a görögök nevezték el szmaragdosznak. Eleinte nagyon ritka kőnek számított, mivel a legtöbb lelőhely Kolumbiában található, ezért csak Amerika felfedezése után tudott elterjedni a világban. Smaragd lelőhely található még Egyiptomban, Indiában, Peruban, az Urál folyó mentén, Európában pedig Salzburg környékén.

A smaragd hatása

A mitológia szerint a smaragd egy erős gyógyító kő, mely jót tesz a szemnek. A legenda szerint a smaragdbányák bejáratát sárkányok védték. Az ásványokkal, kövekkel foglalkozók a smaragdot nyugtató kőnek tartják, ami képes kapcsolatot teremteni az Univerzummal. A smaragd ezenkívül védő kő, és a Védák könyve szerint jó szerencsét hoz.

A smaragd, mint ékszer

A nyers smaragd értékét az határozza meg, hogy mennyi benne a zárvány, illetve milyen mély zöld a színe. Egy kevés zárvánnyal rendelkező, mély zöld színű, tökéletes smaragd értéke a gyémántéval vetekszik. De egy kevésbé tökéletes smaragdot is nagyon szépen meg lehet csiszolni, és mind a szín, mind pedig a forma szerint gyönyörű ékszert lehet belőle készíteni.

Mindannyian egyediek vagyunk, megérdemel mindenki legalább egy olyan ékszert, amely teljes mértékben a saját egyéniségét, ízlését, egyediségét tükrözi.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »