A legfontosabb konyhai kiegészítők, amelyek nélkül nincs konyhai élet! (x)

A konyhában ezer és egy teendő között könnyű elveszni, különösen akkor, ha amúgy sem mozgunk otthonosan a terepen. Ezért szoktuk azt mondani, hogy mindenkinek nagy eszköztárral kellene rendelkeznie, vagyis minden kiegészítőből tartania kellene legalább egyet. 

A gyakorlott szakácsoknak azért, mert amúgy is sokszor használják őket, míg a kezdőknek azért, hogy könnyebb dolguk legyen.

A következő pár sorban most elhoztuk neked a legjobb minőségű konyhai kiegészítőket. Válogass kedvedre!

Minden, ami segíthet az előkészítésben

Az emberek néha hajlamosak lebecsülni az olyan hétköznapi eszközöket, mint amilyen például egy reszelő vagy egy vágódeszka, de bele sem gondolnak, hogy némelyiket szinte lehetetlen helyettesíteni és nem is érdemes. A Kések Ollók Webáruház konyhai eszközeinek pont azért olyan széles a kínálata, hogy nekünk ne legyen ilyen gondunk.

Az ételek előkészítése során például számos hasznos kiegészítőre lesz szükség, így ha saját lakásba költözöl, az a minimum, hogy ezeket szerzed be elsőként. Gondolok itt például a reszelőre, a dugóhúzóra, a konzervnyitóra, a diótörőre vagy a vágólapra. Ez utóbbi többféle kialakításban is kapható.

Vehetsz műanyag, de tölgyfa anyagból készült változatot is, sőt, különlegesen rugalmas darabok ugyancsak helyet kapnak a kínálatban. Gondolok itt az olyan rugalmas vágólapra, amely egységnyi jelölésekkel van ellátva és megkönnyíti az alapanyagok szeletelését. A lapot ezüst ionokkal keverik, így még antibakteriális hatása is van.

A főzés-sütés legfőbb kellékei

Néha nem is realizáljuk, hogy mennyi mosatlanunk van, pedig elég sok konyhai kiegészítő kerül fel a pultra, főleg egy komplett menüsor elkészítése alatt.

A halpikkelyező például egy komolyabb halas étel elkészítésekor nagy segítség lehet, de ugyanez igaz a zöldséghámozó eszközökre.

A hús sütésekor nélkülözhetetlen a húsvilla, de más ételek forgatása, mozgatása, áthelyezése a spatulával vagy a fordító lapáttal is megoldható.

Természetesen magunkra is gondolnunk kell, így mindenképpen csak kötényben kezdjünk neki a munkának és ha szükséges, rongy helyett inkább kesztyűvel vegyük ki a sütőből a forró tepsit! Sajnos nagyon sokan nem elég óvatosak a konyhában, s ez nemcsak higiéniai, de biztonsági szempontból is veszélyes.

A díszítés kiegészítői

Vannak olyan termékek, amelyek a már elkészült finomságok tálalásában vagy a még el nem készült ételek utolsó simításainak elvégzésében segédkeznek.

Ebbe a kategóriába sorolható az almamagozó, a narancshámozó, a vágó- vagy a dekorálókés. Ezeknek a tökéletesen egyensúlyozott, ergonomikus kialakítású termékeknek a szerkezete is különleges, hiszen hézagmentes felületüknek hála, a kórokozók sem rakódnak le rajtuk.

Látod, mennyi hasznos kiegészítő vár rád? Könnyítsd meg a dolgod, tedd teljessé konyhai eszköztárad, és legyen egyszerű a sütés-főzés!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek