Éves mélyponton a német üzleti hangulat

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben romlott az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe. Az idei júliusi mutató 2020 júliusa óta a legalacsonyabb.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) felmérésében a júliusi üzleti hangulatindex 88,6 pontra süllyedt a júniusi 92,2 pontról. Szakértők kevésbé romló mutatóra, 90,2 pontra számítottak júliusra.

A hangulatindex mindkét összetevője, az aktuális környezetről alkotott véleményt és a hat hónapra előretekintő várakozásokat számszerűsítő mutató értéke is gyengült júniushoz képest. Az aktuális kondíciók értékelése 97,7 pontra esett júliusra a júniusi 99,4 pontról. Elemzők azt várták, hogy a mutató kevésbé süllyed, 98 pont lesz.

A kilátások megítélésének mutatója a júniusi 85,5 pontról 80,3 pontra süllyedt, míg az elemzői várakozásokban 83 pont szerepelt.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »