Eddig bírta a nyomást Mario Draghi

Az olasz belpolitikában nem könnyű hosszú ideig talpon maradni, ezt bizonyítja most Mario Draghi esete is, akit mintegy másfél éve még nagy többséggel választottak miniszterelnöknek a nagyobb olasz pártok, tegnap viszont már bizalmi szavazásra kényszerült. 

Ezzel Giuseppe Conte után – aki eredetileg szintén párton kívüliként került a miniszterelnöki székbe – most Draghi, az Európai Központi Bank volt elnöke is azzal szembesült. hogy az olasz bal- és jobboldali pártok támogatása csak addig tart, amíg az egyezik saját érdekeikkel.

Draghi 2021 tavaszán nagy beruházási tervekkel futott neki az olasz gazdaság felpörgetésének, de a megvalósításra már nem marad ideje, ma reggel ugyanis benyújtotta lemondását Sergio Mattarella elnöknek.

https://www.instagram.com/p/CgRLx0WNHBm/

Forrás: Kitekintő / Euronews

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »