Hogyan lesz kényelmes elrendezésű a kert? (x)

Amikor a nulláról kell berendezni a szabadtéri pihenőhelyet, sokszor nagyon nehéz dolgunk van. Persze megvan a fejünkben egy elképzelés arról, hogy mit szeretnénk, de ha csupán egy bútor vagy dekorációs elem is van, ami nem elérhető abban a formában, már hajlamosak vagyunk pánikolni.

Pedig egyáltalán nem érdemes, hiszen józan fejjel sokkal jobb eredményt tudunk elérni, összeszedettebb lesz a hatása a berendezéseknek, és biztosan nem hozunk átgondolatlan vagy kompromisszumos döntéseket. De mire is kell figyelni, hogy kellemes hatású legyen a kert elrendezése? Erre térünk ki a következő cikkben.

Helyszíni adottságok

A kerti kiülő vagy terasz megtervezésekor az egyik legfontosabb szempont, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Ha nem akarod, hogy túlzsúfolt legyen a terasz, esetleg úgy tűnjön, hogy elveszik az a pár szem bútor a hatalmas térben, akkor pontosan tudnod kell, hogy mennyi helyed van. Ennek ismeretében pedig ki tudod választani, hogy sarokgarnitúrát, kávézóasztalt vagy egy étkezőasztalt vásárolsz, esetleg ezek kombinációját.

Neked megvan már a bútorod a nyári szezonra, ami kellhet? Ha még keresgélsz, nézd meg a SpaTrend weboldalán található étkezőasztalokat, kanapékat és egyéb kerti bútorokat!

Árnyékolás

Nagyon jó érzés, hogy végre annyi időt tölthetünk a szabad ég alatt, amennyit csak szeretnénk. Kivéve, ha nem gondoskodtunk a megfelelő minőségű árnyékolásról. Az UV-sugárzás ugyanis már olyan mértéket ölt, hogy akár néhány perc alatt is le lehet égni, ha nem figyelünk oda. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ezt a lépést ne hanyagold el!

Hangulat

A megfelelő hangulat elérése érdekében különböző dekorációkat tudsz használni. A párnák és dísztárgyak színeivel, kendőkkel és függönyökkel olyan atmoszférát tudsz adni a kerti kiülőnek, hogy szinte fel sem akartok majd onnan kelni. És akkor még nem is beszéltünk az esti hangulatvilágításról! Néhány lampionnal vagy LED izzóval remek hangulata lehet a terasznak. Hiszen nincs is annál jobb, mikor az est sötétjébe apró fényekkel tudtok otthonos légkört teremteni.

A medence környéke

Amennyiben van medencétek, akkor nem szabad elhanyagolni annak a környékét sem. A víz környékén, de véletlenül sem túl közel, érdemes nyugágyakat, napozóágyakat vagy függőágyakat elhelyezni, hogy teljes kényelemben lehessen részünk akkor is, amikor kimászunk a kellemesen hűsítő vízből.

Megfelelő fókusz

A bútorok kiválasztásánál törekedni kell arra, hogy maximum egy legyen köztük, ami kimondottan vonzza a tekinteteket. Rengeteg szép és igényes bútorral lehet találkozni, de ha minden választott darab feltűnő és hivalkodó, akkor a kertünk inkább fog eklektikusnak hatni, mintsem összeszedettnek vagy egységesnek. Ha csupán egy kirívó darab van, akkor arra a pontra irányítja a tekinteteket, a környezet egyszerűsége pedig tovább emeli a fényét.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek