Mire kell figyelni a kádválasztás során? (x)

A megfelelő kád kiválasztása során számos szempontot figyelembe kell venni. Az alábbiakban ezeket gyűjtöttük össze. Mutatjuk, hogy mire kell feltétlenül figyelni a vásárlás során annak érdekében, hogy a megfelelő változat kerüljön a fürdőszobába.

Az anyagukat tekintve a legtöbb esetben a zománcozott acélra és az akril kádra esik a választás. A zománcozott acélból készült kád rendkívül tartós és merev. Azonban jellemző rá, hogy elvonja a hőt és mindemellett törékeny is. Az akril pedig puha tapintású, és sokáig tartja a hőt, továbbá fényes és egyszerűen tisztán tartható, valamint antibakteriális is.

Fürdés vagy zuhanyzás? Esetleg mindkettő?

A döntés meghozatalakor mindenképpen figyelembe kell venni azt, hogy a fürdőszobát használók fürdeni vagy pedig zuhanyozni szeretnek inkább. Ha kizárólag a zuhanyzásra esik a választás, akkor felesleges kádat beszerezni. Ebben az esetben elég egy minden igénynek megfelelő zuhanyzó. Ha pedig a fürdés lehetőségével élnének, akkor kádra mindenképpen szükség van. 

Van egy harmadik eset is, amikor a zuhanyzás és a fürdés lehetőségére egyaránt igény van a családban. Ilyenkor, ha a fürdőszoba mérete megengedi, érdemes egy kádat és egy zuhanyzót is beszerezni. Ha a helyiség mérete kicsi, akkor természetesen erre nincs lehetőség, ilyen esetben célszerű olyan kádat beszerezni, mely rendelkezik paravánnal is. Ez egy rendkívül helytakarékos megoldás, és így lehetőség van fürdésre és zuhanyzásra egyaránt. Ma már kapható fix, valamint kifelé és befelé nyitható paraván is.

Így sokkal biztonságosabbá tehető a fürdés vagy a zuhanyzás

Ma már a kádválaszték rendkívül széles, így mindenki egyszerűen megtalálhatja azt a változatot, mely minden igényét kielégíti. Érdemes figyelembe venni a belépőmagasságot is, hiszen az idősebb korosztály számára sokkal kényelmesebb a kád használata, ha az alacsony belépőmagassággal lett kialakítva.

Nemcsak ez járul hozzá a kényelmesebb használathoz a fent említett esetben, hanem a kapaszkodó is. Így sokkal biztonságosabbá tehető a fürdés vagy a zuhanyzás, hiszen jóval egyszerűbb belépni a kádba, majd kilépni belőle.

Az aszimmetrikus változat helytakarékos megoldást nyújt

A választék nemcsak funkciók tekintetében széles, hanem dizájn szempontjából is. Különféle formai változatok találhatóak az üzletek kínálataiban. Többek között az aszimmetrikus, a szögletes és a sarokkád. Az aszimmetrikus változat helytakarékos megoldást nyújt, a sarok fürdőkád pedig a nagy alapterületű fürdőszobák esetében bizonyul jó választásnak. A szögletes kádat pedig akkor érdemes választani, ha fontos, hogy széles peremmel legyen ellátva, hiszen tárolóként jól funkcionál.

Amennyiben előfordul, hogy két személy használja egyszerre a kádat, mindenképpen érdemes a nagyobb mérettel rendelkező változatok mellett dönteni. Továbbá arra is figyelni kell, hogy a kiválasztott kád esetében a lefolyó középen legyen kialakítva.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek