Mégsem szállt fel a Ruandába tartó migránsjárat

Bár az angol-walesi fellebbviteli bíróság hétfőn engedélyezte, hogy a brit kormány Ruandába telepíthesse át mindazokat, akik a brit határt illegálisan átlépve érkeznek Angliába, az első ilyen járat mégsem tudott felszállni a Boscombe Down légibázisról.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága ugyanis egy utolsó pillanatban érkezett döntéssel megakadályozta a menekültek áttelepítését. Az EJEB döntését Dominic Raab külügyminiszter helytelennek értékelte, ugyanakkor visszautasította egyes konzervatív képviselők azon javaslatát is, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki a strasbourgi székhelyű szervezetből.

Néhány órával a sikertelen deportálási kísérlet után Priti Patel belügyminiszter jelezte, hogy nem tettek le ellentmondásos tervükről és további járatokat fognak szervezni.

Az Independent közben arról írt, hogy a járat “utasait” megkötözve és bilincsbe verve kényszerítették a beszállásra, azaz messze nem önszántukból kívántak Ruandába távozni…

  • Előzmény:

Forrás: The Guardian / The Independent

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »