Hogyan szelepeljünk profi módon öngyújtót? (x)

Pöccintés, pöccintés, és nem történik semmi. Semmi sem hasonlítható egy üres szivargyújtó hangjához, ami az egyik leggyakoribb probléma, de igazán könnyen orvosolható. 

Hacsak nem eldobható verziót használ, egyszerűen fel kell töltenie a Humidorshop.hu kínálatában kapható utántöltő gázokkal.

Ha viszont még nem annyira járatos a szivarozásban, akkor valószínűleg nem biztos benne, hogyan kell újratölteni az öngyújtóját. Szerencsére ez egy egészen egyszerű folyamat, és mi azért vagyunk, hogy segítsünk!

Minőségi bután választása

Vásároljon egy palack minőségi butánt. Soha ne válasszon olcsót, mivel finomítatlanok és nagy mennyiségű szennyeződést tartalmaznak! 

Ragaszkodjon a legalább háromszorosan finomított butánhoz a minőségi füst érdekében! A legtisztább töltőanyag biztosítja ugyanis a maximális hatékonyságot és a hosszú élettartamot.

 

Öngyújtó megtisztítása

A következő lépés a szivargyújtó megtisztítása a meglévő levegőtől az alján található bemeneti szelep megnyomásával, de használhat akár egy kis csavarhúzót is erre a célra. Ezt a folyamatot addig kell megismételni, amíg nem hallunk sziszegő hangot a szelep felől. 

Utántöltés

Miközben az öngyújtó utántöltésére készül, fordítsa fejjel lefelé, majd helyezze be a bután utántöltő gáz flakon hegyét a szelep fölé. Nyomja le 5 másodpercig, és ha úgy tűnik, hogy nem telt meg rendesen, akkor ismételje meg a folyamatot. 

Ha a tartály megtelt, várjon 5 percet, mielőtt meggyújtja a következő szivart. Ezzel lehetővé teszi, hogy a felesleges bután elpárologjon. Ezenkívül nem maradt más dolga, mint a láng magasságának megfelelő beállítása a személyes preferencia alapján. Azonban arra feltétlenül ügyeljen, hogy ne nyissa ki teljesen a szelepet, ha nem szeretné, hogy a szivar meggyújtása közben a láng leégesse a szemöldökét. 

Nem volt olyan nehéz, igaz? Sikeresen újratöltötte a bután öngyújtóját. Szép munka!

Használaton kívüli öngyújtó tárolása

Amennyiben hosszabb ideig nincsen tervben az, hogy öngyújtót használ, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy várja meg, míg a lehető legtöbb gáz el nem fogy belőle. De fontos, hogy ne ürüljön ki teljesen, ugyanis ha marad bent egy kevés, akkor a gumitömítések garantáltan nem száradnak ki!

Ha pedig ismét eljött az idő, hogy használni szeretné, akkor csupán annyi a dolga, hogy a benne lévő maradék gázmennyiségtől megszabadul. Mivel ha ez nem történik meg, akkor úgy tűnhet, hogy már nem működőképes a szivargyújtó. 

Gyújtsa meg!

Az öngyújtó újratöltése egyáltalán nem nehéz, és nem is időigényes feladat. Igaz, azért szükséges némi gyakorlat, de seperc alatt bele tud rázódni az ember.

Amikor a legtöbbünk éppen csak rálép a szivarozás útjára, a „Hogyan tölthetek fel egy öngyújtót?” kérdés mindennapos. Azonban nyugodt lehet, tudván, hogy a legtöbb ilyen helyzet sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik.

Most, hogy sikeresen feltöltötte a kedvenc öngyújtóját, hátradőlhet, és befejezheti a prémiumminőségű szivarjának az elfüstölését.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »