Ezzel a kiegészítővel felturbózhatja a mobilját (x)

Az okostelefonok térhódításával gyakorlatilag miniatűr számítógépeket hordozhatunk a zsebünkben. Ezek a készülékek sokkal többet tudnak annál, minthogy telefonálni és SMS-t lehessen küldeni a segítségükkel.

Az okostelefont használhatjuk számológépként, zseblámpaként, tükörként, fényképezőgépként, intézhetjük a banki ügyeinket, fizethetünk velük a boltban, a parkolásért, böngészhetünk a világhálón, használhatjuk navigációs eszközként vagy éppen megnézhetjük, hogy a fejünk fölött éppen milyen csillagkép található.

Egy alap okostelefon tovább is fejleszthető

Lényegében azzal, hogy különféle alkalmazásokat töltünk le az okostelefonunkra a gyárilag telepítettek mellett, már mondhatni, hogy szoftveresen fejlesztjük a telefonunkat. Itt nem a rendszerfrissítésekre kell gondolni, hanem arra, ha letöltünk egy appot, akkor extra funkciókra lesz használható a telefon. Például vezethetjük online a kiadásainkat, vagy éppen a közeli látnivalókról gyűjthetünk be információkat egy nyaralás, kirándulás alkalmával.

Lehetőség van arra is, hogy a szoftveres fejlesztések mellett hardveresen is feljavítsuk a telefont okoseszközökkel. Például hőkamerás keresővé is varázsolhatjuk a mindennapokban használt okostelefonokat. Mindehhez egy okostelefon hőkamera modulra van szükség.

Mire jó egy okostelefon hőkamera modul?

Nos, egy Hikvision HM-TB3317-3/M1-Mini Okostelefon hőkamera modul egy USB Type-C Interface csatlakozással van ellátva. Kialakításából fakadóan egyszerűen csatlakoztatható Androidos okostelefonhoz. A felbontása 160×120, ami alkalmassá teszi arra, hogy a sötétben megtaláljuk például a házi kedvencünket.

 

Ha rendelkezünk egy nagyobb kerttel, és nem találjuk a macskát vagy a nyulat, akkor a hőkamerás kiegészítőt a telefonra csatlakoztatva rálelhetünk a fák vagy bokrok környékén bujkáló emlősökre. Ha sátraznánk, akkor pedig feltérképezhetjük a terepet, ha furcsa zörejt hallunk valamilyen irányból.

Amit a szóban forgó hőkamera modulról tudni érdemes

Közvetlenül lehet csatlakoztatni az USB Type-C Interface megoldásnak köszönhetően Androidos telefonhoz, azaz nem kell semmilyen extra kábelt beszerezni. A Hikvision e termékének hőkamera fókusztávolsága 3,2 milliméter, a vízszintes látószöge 50, a függőleges látószöge pedig 38 fokos. A hőmérsékleti pontosság fél Celsius-fokos.

Kijelzővel nem rendelkezik, az okostelefon kijelzőjén lehet nyomon követni az eseményeket. Védettségi szintje IP40, ugyanakkor nem vandálbiztos. Fogyasztása 0,3W, és képes 15 és 35 Celsius-fokos hőmérsékleti tartományban is biztosan működni.

Az eszköznek létezik egy olcsóbb, alap változata, ami 5 és 100 Celsius-fokos, míg a drágább -20 és +350 fokos tartományt képes észlelni. A hétköznapokban az alap változat is rendkívül jól használható.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »