A babák körmének ápolásához babaolló kell (x)

A legféltettebb kincsed, akinek mindig jót akarsz: óvod, védelmezed, megadsz neki mindent, gondoskodsz a jóllétéről. Ebbe természetesen beletartozik a körömápolás is, amihez azonban speciális – direkt a babák számára való eszközök kellenek. 

Babaolló a babák körmének ápolására

A babák sok esetben már eleve olyan hosszú körmökkel születnek amivel könnyedén meg tudják saját magukat is karmolni. Az első pár napban érdemes kis kesztyűt húzni a baba kezére, mert azonnal nem lehet levágni a körmöket. El kell telnie 1-2 hétnek ahhoz, hogy a bőr és a körömágy megfelelően elváljon egymástól. Ezután már az olló biztonságosabban lesz bevezethető a köröm alá, és kisebb lesz a veszélye annak, hogy esetleg beszakad.

Nagyon óvatosnak kell lenned minden alkalommal a körömvágás során, hiszen ha megsérül a körömágy, akkor később akár rosszul is nőhet. A kicsik körmei még puhák és érzékenyek, emiatt csak speciális, a kicsikre kifejlesztett eszközökkel ajánlott az ápolása. Mondjuk egy olyan kellékkel, mint amilyen az Extrametál.hu babaolló kínálatában is megtalálható.

Hogyan vágd a baba körmét?

Hihetetlen, de igaz: a babák körme sokkal gyorsabban nő, mint a felnőtteké, ezért azokat rendszeresen vágni kell. Mivel rendkívül sérülékeny az újszülöttek és a csecsemők körme és körömágya is, a művelethez mindenképpen a babák számára készült körömvágó ollót kell választanod.

Tehát a babaolló az átlagosnál kisebb méretű, speciális, lekerekített végű olló, amellyel a gyermeked kéz- és lábkörmét a csecsemőkortól körülbelül 6 éves koráig vághatod. Sok családban meglehetősen hangos procedúrát jelent a körömvágás: a szülő fél, hogy sérülést okoz, a gyerek pedig kézzel-lábbal tiltakozik ellene.

Mit tehetsz, hogy a körömvágás nyugodt és gördülékeny folyamat legyen?

Újszülött- és csecsemőkorban könnyen megoldható a feladat, mert a pici körmeit alvás közben is levághatod. Jó eséllyel fel sem ébred rá. Később már akadhatnak nehézségeid – bár ez sem mindenkinél jelentkezik -, az izgő-mozgó csemetét nehéz egy helyben tartani. Mindenesetre arra kell törekedned, hogy ne legyen kényszer a számára, ne okozzon fájdalmat vagy rossz élményt, mert ez a továbbiakban is meghatározza a hozzáállását.

Van néhány aranyszabály, amit érdemes betartanod a babaolló használata során:

  • A kisbaba körmeit nem kell ívesre vágnod, csak olyanra, amilyen a köröm természetes formája.
  • Figyelj oda, hogy a köröm sarkai ne tudjanak benőni – gyulladást okozhat.
  • Légy határozott, de mégis nagyon óvatos.
  • Nyugodtan fogj hozzá, az idegesség ugyanis pillanatok alatt átragadhat a kicsire.
  • Vágj olyankor körmöt, amikor a baba jóllakott, elégedett, jókedvű – ha nyűgös és fáradt, nehezebben visel minden kötöttséget.
  • A körömvágás játékossá tehető – találj ki egy mesét a témában, amivel együttműködővé teheted a kicsit.
  • Ne felejtsd el az ollót minden használat előtt fertőtleníteni!

A babák ápolása, gondozása örömteli, de összetett feladat, amit nap mint nap véghez viszel. Ennek során használj te is olyan speciális eszközöket, amelyek direkt a babáknak lettek kifejlesztve.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »