Kalandosan sportos lesz 2022 nyara

Az idei nyár is tele lesz számos jobbnál-jobb sport eseménnyel, amiket nagyon is érdemes lesz követni, mivel a magyarok különlegesnek ígérkező csapatai is feltűnnek majd.

Ismét eljött az ideje annak, hogy otthon a barátokkal egy sör felett, a tévé előtt összegyűlve belemeredjünk a meccsnézésbe és fogadásokat kössünk egymással avagy a bet365 bónuszkód ajánlatait most kihasználva akár a neten tegyük ezt meg, hogy összekössük a kellemeset a hasznossal. Avagy vonuljunk ki az utcára, húzzunk magunkra piros-fehér-zöld színű ruhákat, illetve kedvenc csapataink mezét és nézzük együtt nagy kivetítőkön meg éttermek tévéjén ezeket a kalandos meccseket.

A magyar labdarúgó bajnokság mérkőzései már 2021-ben elkezdődtek és 2022. május 15-én zárultak le. Összesen 12 csapat mérkőzött meg egymással, Dunántúlról 5, Közép-Magyarországról 4, az Alföldről és Északról 3 csapat érkezett. Közülük szerezték meg a dobogó fokait a következő csapatok: harmadik helyezettként a Puskás Akadémia FC, második helyezést ért el a Kisvárda FC, és győzelmet aratott a Ferencváros TC.

A Ferencváros 22 győzelemmel és 66%-os gólteljesítményével került az élre, a Kisvárda 16 győzelemmel és 11 vereséggel követte, de a Puskás Akadémia sem volt túlságosan lemaradva 14 győzelemmel és 12 vereséggel. Összesítve a győzelmeket, vereségeket, döntetleneket, gólok eredményét: Ferencváros 71, Kisvárda 59, a Puskás Akadémia pedig 54 pontot ért el. Mindenesetre a szezon gólkirálya, valamint a szezon játékosa nem ezekből a csapatokból került ki, hanem Ádám Martin személyében a Paksi FC csapatából, aki összesen 31 gólt lőtt az idei szezonban.

A győztes Ferencváros legnagyobb gólszerzője, a marokkói származású, Ryan Mmaee 13 gólt szerzett csapatának. Ezzel a győzelemmel a Ferencváros bebiztosította helyét az UEFA Bajnokok Ligájának első selejtező körébe. A férfi A-válogatottban kapus lesz például Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya és a középpályás Szoboszlai Dominik, a Bundesliga játékosa is a válogatottak között szerepel. Továbbá Fiola Attila, a MOL Fehérvár FC játékosa mint védő, és Schön Szabolcs, az FC Dallas játékosa, mint támadó lesz jelen a Nemzetek Ligáján, mely június 4-én kezdődött egy angol-magyar mérkőzéssel és egészen szeptember 26-ig tart, az olaszokkal záruló meccsel.

Azonban nem csak labdarúgás, hanem kézilabda meccsek is várnak majd ránk a nyár során. A Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája idén Kölnben kerül megrendezésre, június 18-án lesz az elődöntő, majd rögtön másnap 19-én a döntő. A Telekom Veszprém 36-29-re megnyert első meccsének köszönhetően, annak ellenére hogy a dánoktól később kikapott, még így is tovább jutott és immár tizedik alkalommal játszhat elődöntőt a Bajnokok Ligájában.

Az elődöntőben ismét ott lesz a Barcelona, a tavalyi győztes, a lengyel Kielce és a német THW Kiel. Ezek közül a lengyel Kielce-vel fog szembenézni a Telekom Veszprém a négyes döntőben, ami egy rendkívül érdekes meccsnek ígérkezik, főként azért, mert most lehetősége lesz a magyaroknak visszavágni a 2016-os Bajnokok Ligáján kialakult végeredményért, amikor a Kielce kaparintotta meg a győzelmet velünk szemben.

Továbbá az is fokozza az izgalmat, hogy a 2014-2015-ös Bajnokok Ligáján pontosan ugyanez a 4 csapat küzdött meg egymással a négyes döntőben, tehát abban biztosak lehetünk, hogy remek csapatokról van szó, akik idén valószínűleg még magasabbra emelik a lécet.

Ugyanakkor, ha már a kézilabdát megemlítettük, akkor a röplabda sem maradhat ki. Főleg mivel a férfi röplabda Európa Liga négyes döntője szintén június 18-19-én lesz megtartva, méghozzá Magyarországon – ezt az európai szövetség határozatában közölték. Ez többek között azt is jelenti, hogy a magyarok mindenképpen ott lesznek az idei döntőben, attól függetlenül hogy saját csoportjukban milyen eredményt érnek el.

Ez a tulajdonképpeni kitüntetés annak is köszönhető valószínűleg, hogy tavaly is remekül szerepelt a férfi röplabda csapat, egészen pontosan bronzérmet szereztek az Európa Ligában. Ha nyáron mégis inkább valami víz környékén rendezett sportot figyelnénk, akkor nyugodtan ássuk bele magunkat a megannyi evezős, kajakos, kenus programba és versenybe, erről hosszabban olvashatunk a m4sport kajak-kenu oldalán. Mindenekelőtt pedig ki kell emelnünk a kajak-kenu világbajnokságot, ami idén augusztus 3-tól 7-ig tart és a kanadai Halifax városában lesz megrendezve.

Hozzászólások ()

Friss hírek