Októberben érkezik az elektromos BMW iX1

Harmadik modellgenerációjában az új BMW X1 markánsabb formatervvel, fejlettebb digitalizációval – és az iX1 formájában most először teljesen elektromos meghajtással – lesz elérhető.

A 2022 októberében történő bevezetéskor kezdetben két benzin- és két dízelmotor közül lehet majd választani az X1 modell esetében, a kifutó modellhez képest jóval szélesebb körű alapfelszereltség mellett. Szériafelszereltség lesz a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic sebességváltó, a hajtás pedig modelltől függően vagy az első kerekeken, vagy a BMW xDrive intelligens összkerékhajtási rendszeren keresztül történik.

A testvérmodell, az iX1 xDrive30 az első összkerék-meghajtásos, tisztán elektromos BMW lesz a prémium kompakt szegmensben, 413-438 km közötti hatótávval.  A két benzines és a két dízel modellen kívül lesz még két plug-in hibrid modell és további két mild hibrid verzió. Érdekesség, hogy most először az összes új BMW X1 változat egy gyártósoron készül a BMW Group regensburgi gyárában.

Forrás: BMW Group

A BMW iX1 a helyileg emissziómentes vezetési élményt hozza el egy világszerte növekvő járműszegmensbe, így az egy igen széles célközönség számára válik elérhetővé. A fenntarthatóság terén pedig az elődmodellhez képest elért javulás nemcsak a villamosításnak, hanem a gyártás és az ellátási lánc során is fokozottan felhasznált zöld energiának, valamint a nagyobb mennyiségű újrahasznosított nyersanyagoknak és természetes anyagoknak is köszönhető.

BMW iX1 – Forrás: BMW Group

A BMW még tavaly szeptemberben jelentette ki, hogy az autókban használt nyersanyagok esetében az újrahasznosított anyagok arányát az akkori 30%a-ról 50%-ra kívánja emelni, ennek a folyamatnak az egyik megvalósult példája az iX1 modell.

Forrás: BMW Group

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak.

Read More »

A NATO a legjelentősebb fenyegetésnek minősítette Oroszországot

A NATO-tagországok vezetői szerdán, madridi csúcstalálkozójukon elfogadták az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új, a következő évtizedre vonatkozó stratégiai koncepcióját. A találkozón Svédországot és Finnországot hivatalosan is felkérték a csatlakozásra; a két ország várhatóan már a jövő héten aláírja az erről szóló jegyzőkönyvet.

Read More »