Használt számítógép gamer PC-nek? (x)

Ebben a bejegyzésünkben választ kívánunk találni arra a kérdésre, hogy egy használt számítógép gamer PC-ként megállná-e a helyét? Tudjuk, sokaknak egyáltalán nem fér össze a két fogalom egy mondatban sem, de biztos ennyire rossz lenne a helyzet? Lássuk!

Mire való egy gamer PC?

Ahogy a nevében is benne van, ezeket a készülékeket számítógépes játékokhoz építik. Általában nemcsak a tudásukra, hanem a kinézetükre is nagy hangsúlyt fektetnek. Gyakorlatilag az informatika tuning autói ezek az asztali számítógépek.

Viszont ha lehántjuk róluk a külső design réteget, akkor a lényeg az, hogy nagy teljesítmény bújik meg mögöttük. A külcsín nélkül csupasz erőgépek maradnak. Ha nem mindenből a legújabbat vásároljuk meg, akkor sincs gond, a legtöbb játék elmegy a valamivel gyengébb konfigurációkon is.

Ha pénztárcakímélő megoldást keresel, akkor pedig kell egy kiváló használt gamer PC. Egy olyan, ami megbízható és nagy teljesítményű. Maximum pár dologgal még feltuningoljuk, és már használható is!

Használt számítógép gamer PC-nek

Ahhoz, hogy egy ilyen gép valóban megfeleljen az elvárásainknak, pár dologgal nem árt tisztában lennünk. Például azzal, hogy mire is van szükség ahhoz, hogy gond nélkül fussanak a játékprogramjaink.

Az alapok legyenek jók. Ha egy korábban már használt számítógépről van szó, akkor nem árt, ha az egy megbízható, alapból nagy teljesítményű készülék. Ilyeneket kis felújítással be lehet szerezni, például a PC Arénától is. Itt átnézett és szükség esetén javított, felújított számítógépeket is garanciával vásárolhatunk.

Tuning

Ahhoz, hogy valóban megfeleljen mindennek egy gamer PC, pár területen kiemelkedőnek kell lennie. Ha ez nincs meg, akkor előfordulhat, hogy kevés lesz a teljesítménye, mert akadozni fognak rajta a játékok. Ez pedig élvezhetetlenné teszi a mindennapi használatát.

Az egyik ilyen terület a háttértár. Nagyon fontos, hogy villámgyors legyen a programok betöltése. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a régi HDD-t új SSD-re cseréljük. Ez minőségi gyorsulást fog hozni a számítógépünk életében.

A másik a RAM, azaz a memória kérdésköre. Itt két dologra érdemes figyelnünk. Egyrészt minél több legyen belőle, másrészt minél nagyobb órajelűeket válasszunk. Természetesen figyelembe kell vennünk a kompatibilitást is, ugyanis nem minden típust tudnak kezelni a különböző alaplapok.

És a végére hagytam az egyik legfontosabbat, a videókártyát. Nem véletlen, hogy vannak olyan típusok is, amelyek akár több százezer forintba is kerülnek. Fontos részei a gamer számítógépeknek. Minél jobb, újabb, nagyobb, gyorsabb, annál szebb, gyorsabb és stabilabb lesz minden játékszoftver.

Mint láthatod, nem feltétlenül kell egyből egy kész gamer PC után nyúlni! Válaszd bátran a használt, felújított PC-ket, csak tuningolj rajtuk egy kicsit, és minden futni fog rajtuk, amit csak szeretnél.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »