Amit a szoptatós párnáról tudni érdemes (x)

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a szoptatós párna csak a baba születése utáni időszaktól használható. Sőt, sokan ódzkodnak még csak a gondolatától is. Pedig már a várandósság ideje alatt is áldásos segítség lehet.

Ahogy napról napra növekszik kisbabád a pocakodban, úgy lesz egyre nagyobb kihívás megtalálni a kényelmes alvási pózt. Megtámaszthatod vele a hátadat vagy a pocakodat alvás közben, vagy ülésnél jót tesz a derékrésznél.

A szoptatás

Kisgyermeked táplálása a világ egyik legcsodálatosabb dolga, de egyben embert próbáló feladat is. A szoptatások alatt nehéz megtalálni a mindenki számára kényelmes pozíciót. Terhelésnek van kitéve a vállad, a karod, a hátad és a nyakad is. Gondolj csak bele! Hosszú perceken keresztül tudnod kell megtartani a karodon a kisbabádat. És az etetések olykor elhúzódhatnak.

Az ideális társ

Ez a patkó formájú, pihe-puha töltőanyaggal bélelt párna komfortos és biztonságos fekvést biztosít kisbabád számára szoptatás közben. Ez idő alatt te kényelmesen ülhetsz a fotelben vagy a kanapén, hiszen a párna megtartja helyetted gyermekedet. Kezeddel pedig a támasztás, tartás helyett simogathatod, átölelheted, még nagyobb biztonságérzetet és nyugalmat nyújtva legféltettebb kincsednek.

Mi mindenre jó?

Ahogy korábban is írtam, a várandósság ideje alatt, a második trimesztertől akár támasztéknak használva biztosítani tudja, hogy ne mozdulj ki a kényelmes pózból. Egy pici rossz mozdulat, és vége lehet a pihentető alvásnak. Ha a térdeid közé helyezed alvás közben, tehermentesíti a hasat és javítja a vérkeringésedet is. A pocakod megtámasztására használva pedig szintén megtapasztalhatod, mekkora segítség, ha valami más tartja helyetted az édes terhet. Nem utolsósorban, eredeti funkcióját is betöltve a legjobb segítség a szoptatásban.

Mire figyelj a kiválasztásnál?

Számtalan formájú, méretű szoptatós párna kapható. A töltőanyagok is sokfélék. Amikor elvesztem az információkban és nem tudtam eldönteni, melyik lenne a jó választás, a Peekabooshop.hu segítségét kértem. Rendkívül fontos, hogy az antiallergén töltet pihe-puha és hangtalan legyen, továbbá megtartsa a kisbabád testhőmérsékletét, növelve ezzel komfortérzetét. Bőrbarát huzata pedig cserélhető és mosható legyen. Szerezz be legalább egy cserehuzatot is, hiszen biztosan szükséged lesz rá!

Nagyon fontos, hogy olyan párnát válassz, ami számodra is tetszik és kényelmes, mind kialakításban, mind a huzat színében vagy puhaságában. Nemcsak kisbabád számára, de a Te számodra is fontos a kényelem. Hiszen akkor fogja igazán jól érezni magát a csöppséged, ha veled minden rendben van és érzi kiegyensúlyozottságod.

Ha babaváró bulit tartasz, és barátnőid megkérdezik, milyen hasznos babakelengyének örülnél, a szoptatós párna biztosan legyen a listán. Ha pedig barátnőd, rokonod várandós, a szoptatós párna biztosan az egyik legjobb ajándék.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek