Az oroszok is menekülnének a putyini káosz elől

A Google Trends adatai azt mutatják, hogy a napokban több orosz keres rá a „hogyan hagyjuk el Oroszországot”-kérdésre, mint az elmúlt 18 év során bármikor. Sokan el is indultak; ők Finnországba szeretnének átjutni.

A „politikai menedékjog”, a „kivándorlás”, a „repülőjáratok” és a „vízum” szavak és kifejezések orosz nyelvű keresései mind-mind megugrottak Oroszországban a háború kitörése előtti napokban.

Ez alátámasztja más felmérések eredményeit is; a Levada Center független orosz közvélemény-kutató szervezet szerint az ukrajnai invázió előtti héten a 18 és 24 év közötti oroszok 43%-a akarta végleg elhagyni az országot. Érthető módon azóta ezek a számok rohamosan emelkednek.

https://www.instagram.com/p/Caxp2H6uEUf/

Közben országszerte olyan pletykák terjednek, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök hamarosan hadiállapotot vezet be az ukrajnai invázió elleni tüntetések kezelésére. Ezért aztán sok orosz már el is indult; ők Finnországba szeretnének átjutni.

Az Európába tartó repülőjáratok leálltával Oroszországból csak autóval vagy vonattal lehet kijutni. Vaalimaa-nál (az egyik finn-orosz határátkelőnél) hatalmas kocsisorok alakultak ki, a helsinki vasútállomáson pedig már több olyan, Szentpétervárról érkező vonat is befutott, ami tömve volt oroszokkal.

https://www.instagram.com/p/CauNCbstOtB/
  • Friss cikkeink a témában:

Forrás: The Economist / BBC / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »