Nem üres kézzel tér haza Macron Moszkvából

A francia elnök, Emmanuel Macron ma több mint öt órán át tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában és az első beszámolók szerint nem eredménytelenül tér haza: Putyin ígéretet tett arra, hogy nem indít új katonai akciókat Ukrajna közelében, a Fehéroroszországban gyakorlatozó orosz katonák közül pedig több ezer visszatér hazájába a hónap végén.

A Kreml szóvivője röviddel a fenti beszámoló megjelenése után máris igyekezett csillapítani a kedélyeket, mondván, nem történt megegyezés, azt viszont megerősítette, hogy az orosz csapatok a hadgyakorlatok végeztével, február 20-a után elhagyják Fehéroroszországot.

https://www.instagram.com/p/CZt-8eXugce/

Később Putyin elnök egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Macron számos ötlettel érkezett, melyekről még korai lenne nyilvánosan beszélni, de megfontolja őket, mert alapul szolgálhatnak a következő lépésekhez. Mindez abba az irányba mutat, hogy Putyin nyitottá válhatott a feszültség csökkentésére.

Mégis fontos az Északi Áramlat-2 üzembe helyezése?

  • Előzmény:

Forrás: ABC News / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »