Már a francia lakosság 10,2%-a aktív fertőzött

A világon 372 147 152 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 657 040 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai alapján.

Egy nappal korábban a világon 369 910 181 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 649 714 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 74 235 709. A halálos áldozatok száma 883 934. Mind a fertőzési, mind a halálozási adatok kissé magasabbak a Worldometers.info összesítése alapján, utóbbi szerint a halálozások száma már 906 ezer felett jár.

Franciaország eközben új világrekordot állított fel, ugyanis a teljes lakosságszámhoz viszonyítva az aktív fertőzöttek száma meghaladta a 10%-ot – ez eddig még egy országban sem történt meg, Az aktív esetszám Franciaországban közelíti a 6,7 milliót, miközben a teljes népesség 65,5 millió, azaz 10 emberből már legalább 1 jelenleg koronavírusos az országban.

Mindezt azzal összevetve, hogy Franciaországban viszonylag magas az átoltottság – a lakosság 80%-a rendelkezik legalább egy oltással – felmerül a kérdés, hogy van-e értelme a franciák által bevezetett rendkívül szigorú oltottsági igazolás használatának, hiszen a szabályokat folyamatosan lazító – és a koronavírust már nem járványként, hanem népbetegségként kezelő Egyesült Királyságban sem rosszabbak a fertőzési adatok.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Worldometers / Kitekintő

Hozzászólások ()

Friss hírek