Megnyílt az első hazai fedett padelpálya

Budapest, 2022. január 20. Dankó Dorián padel versenyző a padel, a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportág első hazai fedett versenypályája, a Premier Padel Park ünnepélyes avatóján Budapest XI. kerületében, a Feneketlen-tónál 2022. január 20-án. Az 1200 négyzetméteres csarnokban 3 standard pályát alakítottak ki, és mivel a belső magassága 9,5 méter, így akár nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas. MTI/Szigetváry Zsolt

Az 1969 óta létező, leginkább Spanyolországban és Latin-Amerikában népszerű padel a tenisz és a fallabda elemeit ötvözi, párok játsszák egymással szemben egy 10×20 méteres zárt, „mini teniszpályán”, a sportág számára kifejlesztett ütővel és labdával. A pályát hátul és a sarkokban üvegfal, kétoldalt középen pedig kerítés veszi körbe. A játék fő szabálya az, hogy a labda egyszer pattanhat a földön, azonban akár többször is az oldalfalakon.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »