Mínuszban indul a nap a tőzsdéken

Nagy indexcsökkenésre lehet számítani pénteken az európai tőzsdék nyitásakor, miután tegnap az Egyesült Államokban a kereskedés végén komoly eladási hullám bontakozott ki, a Dow Jones 313 ponttal, közel egy százalékkal csökkent, a technológiai szektort reprezentáló Nasdaq pedig 1,3%-kal került lejjebb.

A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető európai indexek egy százalék körüli, vagy azt meghaladó gyengüléssel kezdhetik a pénteki kereskedést.

Csütörtökön a piacok London kivételével indexemelkedéssel zártak. A FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx Europe 600 páneurópai index 0,51 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,73 százalékkal zárt magasabban. Frankfurtban 0,65 százalékos, Párizsban 0,30 százalékos indexemelkedéssel zárt a tőzsde, a milánói 0,73 százalékkal, a madridi 0,45 százalékkal végzett magasabban. Londonban 0,06 százalékos csökkenéssel zárt az FTSE-100 index.

Az olajár az amerikai nyersolajkészletek nem várt mértékű növekedésének hatására profitkivétel miatt hét éves csúcsról csúszott vissza péntek reggelre. A Brent tegnap 89,50 dolláron, a WTI 87,10 dolláron is állt, 2014 októbere óta a legmagasabban. Az európai piacok nyitása előtt fél órával a Brent nyersolaj ára hordónként 86,60 dolláron, a WTI ára pedig 84,40 dolláron forog.

Az arany spot ára 0,12 százalékkal emelkedett unciánként 1840,62 dollárra. Az arany ára két havi csúcs közelében jár és a hét eleje óta elért mintegy 1,3 százalékos emelkedéssel sorban a második hetet fejezheti be nyereséggel.

Az euró dollárral szembeni árfolyama jelenleg 1,1330. Január közepén az euró 1,1480 dollárnál, két havi csúcsnál is járt, azóta azonban inkább a dollár dominált. A hét eleje óta az euró 0,7 százalékkal gyengült, az év eleji árfolyamához képest pedig 0,4 százalékkal került lejjebb.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Forrás: MTI / XTB

Hozzászólások ()

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »