Hogyan spórolj az adatforgalommal? 3 tipp és trükk, hogy okosan oszd be a gigabyte-okat! (x)

Bár manapság egyre többen igényelnek korlátlan mobilinternet-csomagot, azonban ezek még mindig magasabb árkategóriát képviselnek, így nem mindenki engedheti meg magának őket. 

Sokszor viszont nincs is szükség rá, hiszen a tudatos használattal egy pár gigabyte-os csomag is bőven elegendő lehet az átlagfelhasználók számára. Néhány okos trükkel pedig jelentősen csökkentheted az adatfelhasználást, így nem kell nagyobb csomagra előfizetned.

Ahol csak lehet, használj Wi-Fi-t!

Evidensnek tűnik, mégis sokan megfeledkeznek róla. Holott rengeteg adatforgalmat lehet megspórolni azzal, ha amint tudsz, mobilinternet helyett Wi-Fi-re váltasz. Hazaérve például rögtön csatlakozz az otthoni hálózatra, és a munkahelyen, iskolában is használd a helyi hálózatot, ha hozzáférsz.

Persze azért légy óvatos, ha nyilvános hotspotra csatlakozol, ne nyiss meg olyan oldalt, ahol jelszavakat, személyes adatokat kell megadni!

Ne a YouTube felületét használd zenehallgatásra!

A YouTube remek platform zenehallgatásra, csak egy gond van vele. Borzasztóan sok adatforgalmat generál, hiszen a zenével együtt a videót is letölti. Egy órányi használat akár 400-500 megabyte-ot elfogyaszt, így gyorsan lemeríti a havi keretedet, ha napi szinten hallgatod. Hogyha pedig neked egyébként is csak a zene a lényeg, mert úgysem nézed közben a kijelzőt, akkor gyakorlatilag teljesen feleslegesen pazarolsz el ennyi adatforgalmat.

Ennél sokkal takarékosabb megoldás, ha inkább online rádiót hallgatsz. Bár a hang itt is kiváló minőségű, viszont mivel nincs kép, így az egy óra alatt felhasznált adatmennyiség alig több, mint 100 megabyte.

Ráadásul jó zenékből itt sincs hiány, hiszen manapság rengeteg adót találni az éterben, mindenféle stílusban. A MyOnlineRadio weboldalán közel 100 csatorna kínálata közül választhatsz, és élvezheted a zenét minimális adatforgalomért cserébe.

Ezenfelül a lejátszási listák összeállításával sem kell bajlódnod, hisz ezt megcsinálják helyetted a műsorvezetők, akik gondoskodnak arról, hogy az adott rádiócsatorna stílusához illő zenék legjavával szórakoztassák a hallgatókat. A legtöbb rádióban ráadásul rendszeresen van kívánságműsor, így te is beleszólhatsz a zenei kínálat alakulásába.

Hogyha pedig meguntál egy csatornát, akkor egyetlen kattintással vagy érintéssel másikra válthatsz az online felületen.

Kapcsold ki az automatikus frissítéseket!

Az applikációk fejlesztői szinte folyamatosan új verziókkal rukkolnak elő, melyeket a készüléked az alapbeállítás szerint automatikusan letölt az áruházból a háttérben. Bár ezek a fájlok nem túl nagy méretűek, de sok kicsi bizony sokra megy, így a naponta történő frissítgetés alaposan igénybe veszi az adatforgalmat.

Ezért állítsd be az eszközt, hogy csak Wi-Fi hálózatra csatlakozva kezdje meg a frissítések letöltését, ezzel havonta pedig akár több gigabyte-ot is megspórolhatsz.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »