A karikagyűrű legfontosabb ismérvei (x)

Eljött a nagy pillanat, azaz megtörtént a lánykérés. Lehet, hogy még távolinak tűnik az esküvő dátuma, de hidd el nekünk, közel sincs az olyan messze. Rengeteg tennivaló vár addig, kezdve a ruhától, a helyszínen át egészen a karikagyűrű kiválasztásáig. 

Ne hagyd az utolsó pillanatra!

A férfiak jellemzően eljegyzési gyűrűvel kérik meg a kedvesük kezét. Általában ez egy szoliter gyűrű, ami egy vagy három drágakövet tartalmaz, és a nagy pillanat után a bal kéz gyűrűsujján kap helyet. Ez azért alakult így, mert az ókorban azt tartották, hogy ebbe az ujjba vezet egy ér közvetlenül a szívből. Emiatt pedig mi sem lehetne méltóbb helye a szerelem jelképének. Persze az idők folyamán kiderült, hogy ennek tudományos alapja nincs, ám annyira kedves az elgondolás, hogy nem változott meg a köztudatban.

Az esküvői szertartás során természetesen a jobb kéz gyűrűsujjára kerül fel a karikagyűrű, de ez is rugalmas és szubjektív dolog manapság. Ha igazán szép és egyedi eljegyzési gyűrűre vágysz, nézz körül a karikagyuru.hu webshopban, ahol rengeteg változatos és izgalmas ékszer várja, hogy kiválaszd!

Ettől függetlenül jócskán akadnak párok, akik a leendő karikagyűrűvel ejtik meg az eljegyzést, de ebben az esetben még jegygyűrűnek hívják az ékszert, és a bal kézre kerül mindkét nem esetében. Ennek a fontos ékszernek a kiválasztása sosem egyszerű feladat, hiszen komoly kompromisszumot igényel a pár tagjaitól. Persze mindez általában nem jelent gondot, de szem előtt kell tartani, hogy semmi esetre sem szabad, hogy csak az egyik fél igénye domináljon. Mivel mindkét fél élete végéig viselni fogja, így fontos, hogy tetsszen mindenkinek.

Amit még tudni kell

Jelenleg a legnépszerűbb karikagyűrű-alapanyag az arany. Ez lehet hagyományos sárgaarany, fehérarany és rózsaarany egyaránt. Az, hogy ki milyen színt preferál, maximálisan szubjektív, akárcsak az, hogy a gyűrűpár két darabja mennyiben egyezik meg.

Míg korábban az volt a módi, hogy a gyűrűpár mindkét tagja egyforma, addig ma már ez rugalmasan kezelendő. Tehát ha a menyasszony éppenséggel köveket szeretne tetetni a karikagyűrűjébe, annak semmi akadálya és nem jelenti azt, hogy a vőlegény karikájának is tartalmaznia kell. A férfiak inkább az egyszerű, letisztult színeket és kialakításokat kedvelik, így minden esetben figyelembe kell venni, hogy a gyűrű mindkét félnek elnyerje a tetszését.

A karikagyűrű már az ókor óta a szerelem és a házasság szimbóluma, bár akkoriban még csak a tulajdoni viszonyt volt hivatott jelképezni. Mára ez szelídült és a kör végtelensége a hűség és a szerelem véget nem érő voltát jelenti, amit bátran viselhetünk az ujjunkon, ezzel is megmutatva, hogy egy életre elköteleződtünk. Minden esetben adjunk magunknak elegendő időt a tökéletes karikagyűrű megtalálására, ezért időben kezdjünk el nézelődni!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »