Egy héten belül négyszeresére nőtt a fertőzöttek száma Romániában

Romániában egy héten belül megnégyszereződött a koronavírus-fertőzöttek száma, csütörtökön a kormány a járványügyi korlátozások szigorításáról döntött.

A kabinet január 8-tól kezdődően újabb 30 napra meghosszabbította a tavaly május óta folyamatosan érvényben lévő veszélyhelyzetet, amellyel ismét kötelezővé tette az egészségügyi védőmaszkok viselését a nyílt és zárt közterületeken. A textilből készült maszkokat már nem fogadják el, kizárólag a sebészeti maszkok vagy az FFP-2-es szűrővel ellátott, orrot és szájat eltakaró, légzésvédő maszkok használatát engedélyezik.

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár azzal indokolta a szigorítást, hogy az omikron variáns terjedése miatt Romániában ugrásszerűen nő – csütörtökön hatezer fölé emelkedett – a fertőzöttek száma.

Forrás: Worldometers

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »