Deja vu: turistahajókon támad a vírus

Legalább négy amerikai turistahajó kikötési engedélyét tagadták meg az útvonalaikat érintő városokban, mivel a hajók fedélzetén több koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. 

A Holland America által üzemeltetett Line Koningsdam nevű hajón a személyzet 21 tagja kapta el a vírust, a Carnival Freedom a karib-szigeteki Bonaire és Aruba kikötőiben vált nemkívánatos vendéggé, miután néhány utas pozitív tesztet produkált.

Szintén ebben a térségben jártak pórul a Royal Caribbean cég Odyssey of the Seas hajójának utasai, miután 55 – egyébként teljes oltással rendelkező – személy, utasok és a személyzet tagjai vegyesen, pozitív tesztet produkáltak.

A Seven Seas Mariner utasait pedig a kolumbiai Cartagenában ben engedték kiszállni, mert a személyzetből hat fő, az utasok közül pedig egy fő fertőzöttnek bizonyult.

Forrás: ABC News / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Nem tér magához a brit autóipar

Az SMMT csütörtöki összesítése alapján 2021-ben 34 százalékkal kevesebb autó készült a brit gyártóüzemekben, mint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtti utolsó teljes évben. Ennél kevesebb autót utoljára 1956-ban gyártottak.

Read More »

Nem hátrált a Fed, esnek a tőzsdék

A Fed monetáris politikai döntéshozói szerda este konkrét időpont megadása nélkül jelezték a kamatemelés megkezdésének közeledtét az erősödő inflációs nyomás miatt. Bár ez önmagában nem újdonság, egyes piaci szereplők abban reménykedtek, hogy az utóbbi hetek erős korrekciója miatt a Fed esetleg lassít a tervezett monetáris szigorítás ütemezésén.

Read More »

Leave a Reply