Deja vu: turistahajókon támad a vírus

Legalább négy amerikai turistahajó kikötési engedélyét tagadták meg az útvonalaikat érintő városokban, mivel a hajók fedélzetén több koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. 

A Holland America által üzemeltetett Line Koningsdam nevű hajón a személyzet 21 tagja kapta el a vírust, a Carnival Freedom a karib-szigeteki Bonaire és Aruba kikötőiben vált nemkívánatos vendéggé, miután néhány utas pozitív tesztet produkált.

Szintén ebben a térségben jártak pórul a Royal Caribbean cég Odyssey of the Seas hajójának utasai, miután 55 – egyébként teljes oltással rendelkező – személy, utasok és a személyzet tagjai vegyesen, pozitív tesztet produkáltak.

A Seven Seas Mariner utasait pedig a kolumbiai Cartagenában ben engedték kiszállni, mert a személyzetből hat fő, az utasok közül pedig egy fő fertőzöttnek bizonyult.

Forrás: ABC News / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »