Deja vu: turistahajókon támad a vírus

Legalább négy amerikai turistahajó kikötési engedélyét tagadták meg az útvonalaikat érintő városokban, mivel a hajók fedélzetén több koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. 

A Holland America által üzemeltetett Line Koningsdam nevű hajón a személyzet 21 tagja kapta el a vírust, a Carnival Freedom a karib-szigeteki Bonaire és Aruba kikötőiben vált nemkívánatos vendéggé, miután néhány utas pozitív tesztet produkált.

https://www.instagram.com/p/CX_jjrIN0ci/

Szintén ebben a térségben jártak pórul a Royal Caribbean cég Odyssey of the Seas hajójának utasai, miután 55 – egyébként teljes oltással rendelkező – személy, utasok és a személyzet tagjai vegyesen, pozitív tesztet produkáltak.

A Seven Seas Mariner utasait pedig a kolumbiai Cartagenában ben engedték kiszállni, mert a személyzetből hat fő, az utasok közül pedig egy fő fertőzöttnek bizonyult.

Forrás: ABC News / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »