Tippek egy fergeteges retro hangulatú házibulihoz

Mindjárt itt a szilveszter, ami remek apropót ad egy jó kis házibulihoz! Sokan nem szeretik zsúfolt szórakozóhelyeken, idegenek társaságában köszönteni az újévet, egy zártkörű, kellemes hangulatú partin azonnal annál inkább.

Az alábbi tippekkel fergeteges retro bulit rendezhetsz, természetesen nem csak szilveszterkor, hanem az év bármely napján!

Hangulatos dekoráció

Nincs retro buli a klasszikus krepp papírból csavart “kígyók”, színes szerpentin szalagok, diszkógömbök és lufik nélkül! Ezeket bármelyik parti kellékeket árusító üzletből beszerezheted, és pár óra alatt tökéletesen feldíszítheted velük a buli helyszínét.

Hagyd a lézerfényeket és a füstgépet, ez most nem az a műfaj! Egy színes, forgó lámpával és az említett diszkógömbbel kellően retro hangulatot teremthetsz. Ha pedig szilveszter, akkor természetesen nem maradhatnak el a színes csákók, a papírtrombiták, a csillogó buli parókák, és az anyósnyelv sem!

Ha még tovább akarod fokozni a hatást, akkor kérd meg a vendégeket, hogy egy adott korszak divatjának megfelelően (pl. ‘80-as, ‘90-es évek) öltözve érkezzenek!

Korhű zene

Egyértelmű, hogy egy retro tematikájú bulin nem szólhatnak mai dalok, hiszen ez az este a múltidézésről szól! Az örökzöld, de agyonjátszott slágerek mellett azonban érdemes “leporolni” olyan zenéket is, amelyek egykor népszerűek voltak, mára viszont a feledés homályába merültek.

Ha nem ismersz ilyeneket, semmi gond, kapcsolj a bulin a Retro Rádióra az Online Rádió weboldalán keresztül, hiszen a csatorna a régi slágerek igazi szakértője! Itt nem csak a legelcsépeltebb dalokat hallhatod a múlt század második feléből, hanem olyan zenéket is, amelyekre manapság már csak azok emlékeznek, akik akkoriban élték fiatalságukat.

Ha a rádió lesz a “zenefelelős” a bulin az azért is jó, mert így senkinek sem kell vállalnia a DJ szerepét, és elkerülheted az abból származó konfliktusokat, hogy a vendégek össze-vissza kapcsolgatják a zenét, és egyetlen dal sem megy le elejétől a végéig. Bízzátok a zenét a rádióra és törődjetek inkább a tánccal!

Retro ételek és italok

Egy múltidéző buliból nem hiányozhatnak a klasszikus enni- és innivalók sem! Hogy melyek ezek? Például a hagyományos kolbászos, savanyú uborkás, főtt tojásos, sajtos szendvics, szigorúan piros arannyal a tetején! De ezen felül biztosan nagy sikere lesz a sajtos pogácsának, a kókuszgolyónak, a keksztekercsnek, a mignonnak, a kaszinótojásnak, vagy a fasírtos, franciasalátás hidegtálnak.

Ha pedig ezt a sok finomságot szeretnétek leöblíteni valamivel, akkor jó, ha akad a buliban egy kis VBK, azaz vörösboros kóla, némi konyak, Martini, gyümölcsvodka, puncs, sör, ha pedig szilveszter, akkor természetesen a pezsgő sem hiányozhat. Akinek pedig már elege van az alkoholból, az kortyolgathat Ági szörpöt vagy Márka üdítőt.

Ha mindezt nem szeretnéd saját költségen finanszírozni, akkor a vendégek meghívásakor jelezd, hogy a belépő egy üveg ital vagy egy tálca harapnivaló – természetesen retro stílusban!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »