Mindössze néhány óráig volt hivatalban a svéd miniszterelnök

Svédország első női miniszterelnöke, Magdalena Andersson a lehető legszerencsétlenebbül kezdte hivatali idejét: kevesebb mint nyolc órával történelminek számító kinevezése után kénytelen volt lemondani.

Andersson azért mondott le szinte azonnal, mert az általa vezetett szociáldemokratákkal együtt kormányzó Zöld Párt kilépett a koalícióból, mégpedig azért, mert a parlament az ellenzék által benyújtott, alternatív költségvetési tervezetet fogadta el, nem pedig az általuk beterjesztettet.

“Egyszerűen csak közöltem, hogy le akarok mondani” – mondta az ex-kormányfő újságíróknak, aki egyúttal hozzátette, hogy mindettől függetlenül továbbra is érdekelt egy egypárti, szociáldemokrata kormány vezetésében.

Forrás: Bloomberg Business / Instagram / BBC

Hozzászólások ()

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply