Indiában egyelőre nem adják be a harmadik oltást

India egyelőre nem fontolgatja a koronavírus elleni oltás emlékeztető adagjainak beadását, mivel az országban sokan természetes úton fertőződtek meg, és a kormány úgy véli, hogy két adag oltóanyag egyelőre elegendő védelmet nyújt – írja a Reuters értesüléseire hivatkozva a The Guardian.

Indiában az oltóanyag-készletek növekedésével egyes orvosok és közegészségügyi szakértők arra sürgették a kormányt, hogy – amint azt sok nyugati nemzet is tette – indítsa el az emlékeztető oltási programot a legsebezhetőbbek számára.

A hatóságok azonban ehelyett arra fognak koncentrálni, hogy januárig a 944 millió indiai felnőtt többsége megkapja a védőoltás két adagját, ezután pedig az export nagymértékű bővítésére helyeznék a hangsúlyt – mondták az oltáspolitikai megbeszélésekben részt vevő források.

“A prioritás a felnőtt lakosság teljes immunizálása. A legtöbben természetes úton fertőződtek meg, és nekik két adag is elég. Ezért láthatjuk, hogy a legutóbbi fesztiválok után sem emelkedik az esetek száma” – magyarázta az egyik illetékes.

Eddig az indiai felnőttek 81%-a kapott legalább egy adagot, míg 43%-uk vette fel mindkét oltást. A 18 év alattiak vakcinációja még nem kezdődött meg az országban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Guardian

Hozzászólások ()

Friss hírek

Teledobálta az eget műholdakkal a SpaceX

A legújabb becslések szerint ma már több mint 4500 nagy, 100 kg súly feletti objektum kering alacsony Föld körüli pályán, melyek közül mintegy 3500 az Elon Musk által alapított SpaceX vállalathoz és a Starlink műholdakhoz köthető. A tudósok szerint ezzel megnőtt a veszélye az ütközéseknek, ami egy veszélyes folyamatot indíthat el. 

Read More »