39 ezer tonna kidobott ruha hever a chilei sivatagban

Az alábbi képeken legalább 39 ezer tonna kiselejtezett ruhanemű látható a chilei Atacama sivatagban. Az AFP hírügynökség szerint a termékek nagy része a fast fashion ipar maradék, kiselejtezett darabjai – a képek még szeptemberben készültek, és múlt héten tette közzé őket az AFP. 

https://www.instagram.com/p/CWL9BspoP2c/

Chile kikötőibe minden évben mintegy 59 ezer tonna használt ruha érkezik, de azok a darabok, amiket már nem lehet eladni, egy sivatagi szeméttelepre jutnak. A helyzet kísértetiesen hasonló ahhoz, amit a BBC Ghánában tapasztalt, oda minden héten 15 millió tétel használt ruha érkezik, és ezek egyre nagyobb részét teszik ki a fast fashion termékek. A beérkezett ruhák egy része rossz minőségű, már eleve sérülten érkezik, így eladhatatlan. Becslések szerint a ruhák 40%-a szeméttelepekre kerül.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A Világgazdasági Fórum jelentése szerint a divatipar az emberiség szénkibocsátásának mintegy 10%-áért felel, valamint a Föld vízkészleteinek második legnagyobb fogyasztója.

https://www.instagram.com/p/CWQIZWUrqbx/

Forrás: AFP / The Guardian / Instagram

 

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »