Afrikában a cukorbetegek körében pusztít a járvány

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közölte, hogy az afrikai kontinensen, ahol rohamosan növekszik a cukorbetegek száma, a diabéteszesek körében sokkal magasabb a koronavírus-fertőzés okozta halálozási arány.

A WHO 13 afrikai ország adatainak elemzése során azt találta, hogy azon koronavírus-fertőzötteknél, akik egyúttal cukorbetegségben is szenvednek, 10,2%-os a halálozási ráta, szemben az összes Covid-beteg 2,5%-os arányával.

Matshidiso Moeti, a WHO Afrikával foglalkozó regionális igazgatója kijelentette: „A Covid-19 egyértelmű üzenetet közvetít; a cukorbetegség elleni küzdelem a kontinensen sok szempontból ugyanolyan kritikus, mint a járvány elleni harc”.

A WHO szerint az Afrikában élő cukorbetegek 70%-a nincs tudatában a betegségének. A Nemzetközi Diabetes Szövetség előrejelzése szerint 2045-re a cukorbetegek száma várhatóan 55 millióra emelkedik a kontinensen az idei 24 millióról.

Az Afrikából származó adatok a cukorbetegek veszélyeztetett helyzetéről egy globális tendenciát tükröznek. A Reuters egy idei vizsgálata arról számolt be, hogy a járvány feltárta: az Egyesült Államok több mint egy évtizede vesztésre áll a cukorbetegség elleni küzdelemben.

A Reuters összesítése alapján csütörtökig Afrikában több mint 8,6 millió igazolt Covid-fertőzöttet és 220 000 halálesetet regisztráltak. A WHO szerint az afrikai lakosság kevesebb mint 7%-a van teljesen beoltva betegség ellen.

  • Korábban írtuk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »