Costa Rica kötelezővé teszi a gyerekek beoltását

A Costa Rica-i egészségügyi minisztérium új határozata értelmében minden öt éven felüli gyereknek kötelezően meg kell kapnia a koronavírus elleni védőoltást. A közép-amerikai ország az első, ahol ilyen rendelkezést hoztak.

A lépéssel a Covid-19 felkerülne azon egyéb fertőző betegségek listájára – ilyen például a gyermekbénulás és a himlő -, amelyek esetében évek óta szükség van a gyermekek kötelező beoltására.

„Alapvető oltási rendszerünk lehetővé tette számos olyan vírus megfékezését, amelyek szenvedést és egészségügyi következményeket, sőt, esetenként halálos kimenetelt okoznak a kiskorúak körében” – mondta Daniel Salas egészségügyi miniszter pénteken kiadott közleményében.

Costa Ricában a koronavírus-fertőzöttek száma csökkenő tendenciát mutat az utóbbi időben. A hivatalos adatok szerint a járványnak kicsit több mint 7000 halálos áldozata volt a körülbelül 5,1 milliós országban.

Eddig az ország 12 és 19 év közötti fiataljainak csaknem háromnegyede kapott legalább egy adag oltást, míg a Costa Rica-iak körülbelül 54%-a kapta meg a teljes védettséghez szükséges két dózist.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »