Maradt rekordalacsony szinten a brit jegybanki alapkamat

A többségi – bár nem egyöntetű – elemzői várakozásoknak megfelelően nem módosította mennyiségi enyhítési programjának célösszegét és alapkamatát a Bank of England, bár a monetáris tanács mindkét kérdésben megosztottan szavazott.

A brit jegybank monetáris testületének novemberi üléséről csütörtökön ismertetett közlemény szerint a kilenctagú tanács 7-2 arányú szavazással döntött a rekordalacsony, 0,10 százalékos alapkamat fenntartásáról.

A mennyiségi enyhítési keretösszeg ügyében is megosztott volt a tanács: hat tag szavazott a jelenlegi állampapír-vásárlási programra szánt célösszeg fenntartására, hárman a kijelölt keret csökkentésére voksoltak.

https://www.instagram.com/p/CV2vo_mKbIJ/

A Bank of England tavaly márciusban, a koronavírus-válság kezdetén, két soron kívüli ülésen csökkentette 0,75 százalékról a jelenlegi 0,10 százalékra irányadó kamatát, és a korábban kihelyezett 445 milliárd fontról azóta három lépésben 895 milliárd fontra (több mint 380 ezer milliárd forintra) növelte a mennyiségi enyhítés keretét.

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »