Elon Musk ad 6 milliárd dollárt, ha az ENSZ bebizonyítja: ez megoldja az éhezést

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere ígéretet tett arra, hogy 6 milliárd dollárt adományoz a Világélelmezési Programnak (WFP), ha a szervezet be tudja bizonyítani neki, hogy ez valóban megoldja a világ éhezését. 

Musk ezzel David Beasley-nek, az ENSZ élelmezési segélyekkel foglalkozó szervezete igazgatójának megjegyzéseire válaszolt, aki nemrégiben arra kérte az olyan milliárdosokat, mint a Tesla vezére, illetve Jeff Bezos, az Amazon alapítója, hogy „egyszeri alapon lépjenek fel” az éhezéssel szemben – és ehhez nem kell más, mint 6 milliárd dollár. Beasley szerint ezzel az összeggel mintegy 42 millió ember halálát lehetne megakadályozni.

Elon Musk Twitter-bejegyzésben válaszolt most a WFP igazgatójának, mondván: „ha a Világélelmezési Program átlátható és nyílt elszámolást használva, pontosan le tudja írni, hogyan oldja meg a 6 milliárd dollár a világ éhezését, akkor azonnal eladom a Tesla részvényeit, és odaadom a pénzt”.

https://www.instagram.com/p/CVux6oujZwZ/

A 6 milliárd dolláros összeg csak töredéke lenne Musk jelenlegi, 311 milliárd dolláros nettó vagyonának – és kevesebb, mint az a 9,3 milliárd dollár, amellyel egyetlen nap alatt, október 29-én gyarapodott.

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: Bloomberg / Instagram

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »