Az ENSZ beszélő dínója is a klímaválság ellen van

Ma kezdődik Glasgowban a COP26 néven ismert ENSZ-klímacsúcs, amely előtt a szervezet Fejlesztési Programja közzétett egy videót egy számítógéppel generált dinoszauruszról, amely arra szólítja fel a világot: „ne válasszátok a kihalást”.

„A kihalás rossz dolog. De hogy mindezért ti vagytok a felelősek? 70 millió év alatt ez a legnevetségesebb dolog, amit valaha hallottam” – mondja Frankie, a dinoszaurusz, akinek a hangját Jack Black színész adja. „Egy klímakatasztrófa felé tartotok, a kormányok mégis minden évben több százmilliárd dollárnyi állami forrást költenek a fosszilis tüzelőanyagok támogatására” – teszi hozzá.

A beszélő dinoszaurusz azzal zárja beszédét, hogy a globális világjárványt egy lehetőségnek tartja az országok számára, hogy gazdaságuk átálljon a zöld energiaforrásokra.

https://www.instagram.com/p/CVn6mRbpnSA/

A klímakonferencia előtt a világ legnagyobb szén-dioxid-kibocsátói szintén arra szólítják fel a gazdag országokat, hogy tegyenek többet a fejlődő világ fosszilis tüzelőanyagokról való átállásának finanszírozása érdekében.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Washington Post / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »