Már óriásjachton is vehetünk apartmant

Ha valaki szeretne egy óriásjachtot, de nincs annyi pénze, akár “társasház formátumban” is gondolkodhat. A mostanában erősödő trend egyik képviselője a norvég Vard által épített Somnio nevű szuperjacht, ami 728 láb hosszú (kb. 222 méter) és 39 különálló apartman kapott rajta helyet.

A vevőjelöltek így akár 9,5 millió euró körüli összegből is megúszhatják a vásárlást, ennyibe kerülnek ugyanis a legolcsóbb apartmanok az úszó társasházban. amely várhatóan 2024-ben készül el és a világ legnagyobb jachtja címre pályázik.

Persze ha valaki magasabban fekvő, jobb kilátással rendelkező apartmant szeretne a hajón, akkor mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, a közös költséggel pedig mindenkinek számolnia kell, ami többek között tartalmazza a karbantartási költségeket, az üzemanyagköltséget és az étkezéseket.

Az apartmanonként eladott jacht egyébként nem teljesen új koncepció, a 2002-ben épített, 165 apartmannal rendelkező World nevű hajó azóta is sikeresen működik, néhány “lakása” most is eladó – sőt, az “ingatlanok” értéke nőtt is az indulás óta.

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply