Már óriásjachton is vehetünk apartmant

Ha valaki szeretne egy óriásjachtot, de nincs annyi pénze, akár „társasház formátumban” is gondolkodhat. A mostanában erősödő trend egyik képviselője a norvég Vard által épített Somnio nevű szuperjacht, ami 728 láb hosszú (kb. 222 méter) és 39 különálló apartman kapott rajta helyet.

A vevőjelöltek így akár 9,5 millió euró körüli összegből is megúszhatják a vásárlást, ennyibe kerülnek ugyanis a legolcsóbb apartmanok az úszó társasházban. amely várhatóan 2024-ben készül el és a világ legnagyobb jachtja címre pályázik.

Persze ha valaki magasabban fekvő, jobb kilátással rendelkező apartmant szeretne a hajón, akkor mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, a közös költséggel pedig mindenkinek számolnia kell, ami többek között tartalmazza a karbantartási költségeket, az üzemanyagköltséget és az étkezéseket.

https://www.instagram.com/p/CVb4wd3toOk/

Az apartmanonként eladott jacht egyébként nem teljesen új koncepció, a 2002-ben épített, 165 apartmannal rendelkező World nevű hajó azóta is sikeresen működik, néhány „lakása” most is eladó – sőt, az „ingatlanok” értéke nőtt is az indulás óta.

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »